Härligt – Volvo nyanställer! Vad lär vi oss av det?







Volvo lastvagnar nyanställer och det går snabbare än vad många pessimister förutspått. Fordionsindustrin följer skogs- och träbranschen där siffrorna vände sedan eftersommaren 2009. Alltihop har ett samband: När de ekonomiska hjulen går snabbare behövs  Volvos lastbilshjul.

 

I Umeå finns kompetensen kvar och lastvagnar har lätt att rekrytera. Det är en del av industrins  konjunktursvängningar fast den var mycket djupare denna gång. Jag tror att många hårda, pessimistiska inlägg det senaste åren kunde ha varit osagda. Debatten har mest bidragit till undergångsstämningar och mindre hjälpt till att stimulera utvecklingen.

 

Vad lär vi oss av detta? Vi borde lära av Trollhättebornas tålmodighet och framsyn mitt i SAAB-krisen. Gert-Inge Andersson (S) har tillsammans med regionrådet Kent Johansson (C) hela tiden tänkt positivt, sett möjligheterna och insett att stora förändringar är en del av verkligheten. Det gäller även industrin.  Analysen måste vara global. Jag längtar efter en sån kommunledning.

 

Med facit i handen ser vi att näringsminister Maud Olofsson har gått i spetsen för det positiva tänkandet.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.