Ohlys besked idag: Avskaffa ROT-avdrag för byggjobb i hemmen!

Lars Ohly (V) intervjuadaes i morgonekot. Ohly ger klart besked: Inga subventioner till arbeten som utförs hemma hos människor. Det gynnar bara mycket rika!

Lars Ohly diskuterar mest hushållsnära tjänster dvs arbetet i skötseln av hemmet. Samma avdragssystem har länge funnits för byggjobb i hemmen. ROT-avdrag är egentligen ännu mer gynnande eftersom resultatet blir både avdrag på skatten och höjning av värdet för bostaden.

Rent sakligt finns inga skäl att skilja på vilken typ av arbete i hemmen som kan ge rätt till skatteavdrag. Eftersom det är stor skillnad mellan manliga och kvinnliga arbeten drabbas kvinnorna mest om man bara vill avskaffa hushållsnära tjänster. Rent värderingsmässigt borde en utveckling som innebär att  fler jobbar öppet och inte svart vara viktigt även för vänsterledaren.

Synen på avdrag för abeten i hemmen är redan nu en besvärlig fråga i de rödgrönas samarbete inför valet. Det verkar som om Lars Ohly använder frågan som ett sätt att stärka (V) på beskotnad av (S) och (MP). Jag är övertygad om att Ohly förlorar den matchen. Men det är kvinnorna och svenskt samhälllsliv som förlorar mest på Ohlys ståndpunkt.

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Hagbard

    SO E jag kan inte förstå hur du som Läkare och Chef för personal som hela dagarna har att göra med människor som lider av ”obotliga” sjukdomar kan stödja alliansens politik mot sjuka?

    Så har det då kommit fram att alliansens politik mot sjuka är ett stort misslyckande!

    Läs artiklarna i Aftonbladet och DN där man redovisar en stor undersökning av situationen för de utförsäkrade: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6698954.ab.

    ”Ättestupa” var det man i Nordisk forntid (enligt Wikipedia) använde för att ”göra” sig av med sjuka och gamla nu använder alliansen den ”nya” sjukförsäkringen i samma syfte.

    Låt oss tillsammans avskaffa ”ättestupan” i valet i höst och välja bort alliansen från regeringsmakten och samtidigt ställa KD och C utanför riksdagen.

  2. Sven-Olov Edvinsson

    Hej Hagbard, just genom att jag jobbar med det jag gör vet jag att det aldrig satsats så mycket resurser på rehabilitering som nu. Slentrian i sjukskrivningsväsendet har ställt många utanför. Det har vänt nu!

  3. Hagbard

    SO E du har alltså inte läst den artikel som jag hänvisade till!

    Det är likt dig som politiker att bara leverera påståenden utan grund – det har inte vänt – utan fler har det sämre när ni de besuttna har fått det bättre.

    Du säger att du vet för att du jobbar med det du gör – men du är ju aldrig i ”produktion” det hinner du ju inte – kolla med din personal istället om vad dom tycker!

    Nä nu skall vi ha bort ”nya” Centern

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.