Idag är det sommar!

ÄNTLIGEN – sol och varmt! Vilken härlig lååååång dag det har varit. Jag har hunnit med både att påta lite i rabatterna och hälsa på världens bästa ettåring. Idag skulle hennes mamma och pappa mura "blombänkarna" i  det fina renoverade växthuset, så då fick jag äran att vara med L. Någonting som jag, och alla andra mor- och farmödrar, aldrig kommer att förstå är hur det kommer sig att just jag / vi har världens underbaraste barnbarn. Det är lika märkligt för oss alla tror jag.

L skulle bada i badbaljan ute på altan, men det gick inte så bra. Badbassängen var jättehalkig, L halkade omkring som en hal tvål och farmor (jag) som skulle hålla den hala tvålen halkade in i bassängen, ridå! Som tur var föll jag inte rakt över L och jag lyckades hålla hennes huvud över vattenytan. Tur att hon inte är långsint, det var nog ett värre trauma för mig.

Vi är med hund i dessa dagar, Gimli, en kinesisk nakenhund med mycket hår, är på semester hos oss. Han blir omskött efter konstens alla regler så jag tror att han trivs ganska bra. Jag känner saknaden efter ett eget husdjur, men den tiden är förbi. Det går ju bra att "låna" Gimli ibland, sedan har jag ju papegojan Jako som behöver tillsyn ibland, för att inte tala om pappas >20 gamla Jocke, nymfparakit, som ju också behöver rent i buren, mat och vatten. Sedan har vi ju förstås Måns som behöver tillsyn när hans matte och husse är borta. Det borde väl räcka? 

Till middagen, grillad lax, egen dill och potatis, kan det bli bättre, så började jag planera för att höja en rabatt med hjälp av kantsten. Troligen blir det Windsor-sten, det är så snyggt. Jag har varit ute och måttat den rabatt som jag tänker börja med att höja. Det blir min rosenrabatt där Terese och Louise Bugnet trivs tillsammans med Morden Blush och två Venusta Pendula samt en ros som jag inte vet namnet på. Jag älskar rosor. Tack och lov för Roskraft på Österlen, där kan man köpa rotäkta, kanadensiska rosor och de trivs mycket bra här i Norrland. Klockan 22.00 börjar Dalziel och Pasco på BBC och de måste jag titta på, det är inte bara kanadensiska rosor jag älskar utan även engelska deckare. Idag blir det en varm och go’ kram till den / de som råkar hitta min skrivelse!

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.