Helt fel ute helt plötsligt

Idag har vi äntligen ätit adventsmiddag och tänt det andra ljuset. Något försenat visserligen, men vad göra när man inte är pigg. Det blev jag som läste adventsversen när jag tände ljusen och dagens vers blev:

Ljusen brinner
det är knappt jag hinner
koka gröten, koka knäck

hacka mandel, packa säck

Något Nobel-pris i litteratur lär jag väl inte få för den versen men det var väl knappast min ambition heller.

Min förkylning har blivit bättre, men jag sover lite oroligt. Igår natt drömde jag att jag vann mycket pengar. På vad vet jag inte, men jag läste om det på tidningarnas löpsedlar så mycket pengar var det. Kul men blott en dröm. I natt, när jag inte kunde sova så låg jag och planerade trädgården i stugen. Den trädgård vi har sagt att vi inte ska ha, vi har nämligen nog med trädgård här hemma. Men jag ska naturligtvis fortsätta att plantera tujor vid muren vid entrén. Det blir lite "spansk" touch över den vita muren, egentligen borde det vara cypresser men vad kostar det….. Men tänk att ha sluttningen full med rhododendron, azaleor, några tåliga rosenbuskar, exv Therese Bugnet och sedan några höga Kirgislökar som sticker upp sina lila bollar….oh, så fint det skulle bli…..Längst ner vid gaveln där det är en någorlunda plan yta skulle man kunna göra en stenträdgård med grus, sten, någon grön växt och några av de vackra, gamla betongföremålen som jag hittat runtom stugan….Nu börjar jag plötsligt längta efter vår! Det går inte an, istället ska jag minnas L:s blickar när hon för första gången idag fick se farmors alla tomtar! Härliga tider!

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.