Glada julen slut

Det började så smått. Jag plockade bort ett par juldukar, tog bort de röda ljusen, oj så ljust det blev. Fortsatte ivrigt med att ta bort de kära tomtarna, kände hetsen börja komma, fortsatte med att ta ned en röd julgardin. Milde tid! Så ljust det blev.

Snön lyser vit, solen är uppe! Pelargonerna som stått gömda bakom gardinen skiftar fint i ljusgrönt. I rasande fart togs alla julgardiner ned, vårgardinerna blev strukna i ett huj, tänkte för mig själv att adventstakarna får vara kvar en vecka till, de ger så fint, milt sken, MEN vad hände. Någon som liknade mig hade helt plötsligt plockat bort även adventstakarna, satt dit vanliga lampor, t o m kollat att glödlamporna fungerar och vet ni vad;

julen är bortstädad!

Allt som är kvar är de röda blockljusen och de får vara tända i kväll när jag ser på Doc Martin, ett av mina favoritprogram. Tala om en läkare utan empati, men som ställer upp för människor ändå.

Nu ska jag ut i morgon och köpa mig några nya fina vårblommor, kanske t o m en bukett tulpaner.

Nu har jag stickat en s.k TV-socka, men ska det fungera måste jag göra en till….för att inte tala om att jag måste sy ihop denna märkliga tingest, blir spännande att se resultatet.

Istället för att göra klar den så kastade jag mig över ett grått garn med lite silverstänk i och började göra en tubhalsduk. Ångrar bara att jag inte tog mina allra största stickor, den blir nästan kompakt.

Önskar er alla en härlig söndag!

4 kommentarer

  1. Monica Nordlund

    Kul att ta fram, men lika kul att ta bort. Men nu börjar solen visa att ”vårstädningen” inte är så långt bort, strålarna är väldigt avslöjande. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.