Snabbt stadsbesök

Efter att i lördags  ha fattat beslutet att måla alla 10 björkstolar svarta, så slog eftertankens kranka blekhet till i dag; tänk om jag ångrar mig, då är det för sent, några björkstolar kommer jag inte längre att ha.

Alltså måste man ut och titta i möbelaffärerna. Hittade björkbord med svarta stolar till; jättesnyggt! Ändå finns rädslan kvar – tänk om jag ångrar mig…… Det vore en sak om det var några skrangliga stolar som man ändå kanske vill byta ut, men de är stadiga och stabila och kommer dessutom från det snickeri som Livskamraten ägt en gång. Lite sentimentalitet alltså.

Tyvärr började snön vräka ned så det blev bara en enda möbelaffär, sedan åkte vi hem igen. Nu har jag provat att drapera en stol med olika typer av klädnad, men stolsmodellen gör att det inte blir bra.

Men som typisk Medelsvensk så kom jag på lösningen: måla mitt gamla vackra klädskåp svart (färgen går ju att skrapa bort, det vet väl jag som har gjort det trärent en gång tidigare), skaffa en mörk matta istället för den ljusa röllakansmattan, fixa en ny svart löpare på bordet, slänga ut en del "gamla" möbler som mest tjänar som utfyllnad och fixa snygga dynor av något slag på stolsitsen istället för den IKEA-modell jag har nu.

Kalla mig gärna feg, men det kan bli en början på något nytt!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.