Rensa bör man…

Ibland känner jag mig som att jag släpar stora delar av mitt liv efter mig, som små trävagnar efter ett litet lok. Jag har svårt att släppa taget, både om positiva och negativa saker och händelser. Efter att ha läst en hel del om FengShui så kom jag så långt att jag började rensa bort saker som inte tillför något till mig liv; tråkiga saker som jag behållit och tagit fram ibland och bara kommit ihåg det tråkiga. Så dumt! Varför spara på sådant?

Nej, det var skönt att kasta en del "tråkiga" påminnelser. Men när ska jag lära mig att man inte kan spara på allt som ger / har gett en glädje? Ibland måste man nog koppla loss en liten trävagn och låta den gå sin egen väg / sitt eget spår. Men det är så svårt!

Jag är något av en samlare, jag är specialist på att ordna förträffliga förvaringssystem så man märker inte av mina samlingar, men tro mig; de finns!

Men nu ska de bort! Jag ska börja med mina tyghögar; gamla gardiner, överkast, mattor som jag aldrig använder, men som "kan vara bra att ha" och som ligger prydligt stuvade i källaren. För att inte tala om dessa 5 metersbitar som jag köpt i avsikt att göra något fint…. Nej, det är dags att släppa in lite luft och rensa i hörnen.

Det är bara att ta fram FengShui-böckerna för lite inspiration och sätta igång. Sluta handla borde jag också göra. Inte behöver jag mer inredningsprylar, systemet med 1 sak in – 1 sak ut är nog inte så dumt. Men hur kan man lära en gammal hund att sitta!

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Precis samma insikt har jag kommit till. Om du visste hur mycket jag kommer att kasta eller ge till Myrorna och Kupan nu i samband med flytten. Jag ska ju flytta till en liten tvåa som är hälften av den yta jag har nu.
    Jag kommer också att ge bort saker till ungdomar som inte ännu har så mycket… ska bl.a. kontakta exets andra dotter, som bor här i Umeå, om vissa saker.
    Jag kommer inte att sakna någonting av det jag gör mig av med. Kram

  2. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Marja Granqvist (2012-03-06 19:43)
    Egentligen skulle man behöva flytta 🙂 Efter 33 år i samma bostad så börjar det bli fullt… Så rätt tänkt att ge bort det man inte behöver själv! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.