Ligger efter….

Visst är det sommar nú? Vi har passerat mitten av juni och nu har vi ju haft några varma dagar. Men visst har det varit kallt och eländigt hittills? Jag har inte ens hunnit rensa klart i alla rabatter och det är nog första året sedan vi köpte det 1979. Känns tråkigt, men vad gör man.

En rabatt ska jag lägga igen, täcka med grus, möjligen behålla någon liten grön växt som får bryta av i det grusiga grå. Tage mår i alla fall bra såg jag igår. Tage Lundell – hur kan man döpa en vacker clematis till ett sådant namn. Jag förstår att det är skaparen av växten som heter så och på honom är det ett utmärkt namn. Men på denna vackra, slingrande blomma borde man kanske hittat ett annat namn som lyfter fram det sköna.

Jag har beställt efter en gjutform som är så vacker. Den ska jag lägga som dekorplatta på uteplatsen på SpanskaVillan.

Runtomkring dem vill jag gjuta oregelbundna plattor med en fog emellan. Nu gäller det bara att räkna ut vad man ska använda för att skapa de oregelbundna plattorna. Ett rep kanske som man kan forma som man vill? Men då måste man ha ett tjockt rep för plattorna ska vara 50 mm höga för att matcha dekorplattan. Hmm, knepigt. Finns det något annat formbart man kan använda? Hade man gott om pengar skulle jag lägga skiffer. Jag letar på Blocket efter skifferplattor, men har inte haft någon tur ännu.
Det är mycket man vill göra, men det är inte alltid så lätt har jag upptäckt.

2 kommentarer

  1. Monica Nordlund

    Hej där, du ligger i tycker jag i alla fall att det låter som. Men brr, varmare får det bli. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.