Sommaren 2

Jag då; vad gjorde jag? Började jobba med den enorma rishög, 11 meter lång, som samlats uppe vid vägen. Riset skulle kastas över elstängslet och in på bondens mark så vi kan elda upp det senare i höst/vinter.

Det var inget roligt jobb! Först få loss riset ur högen, samla upp en rejäl hög på vägen och sedan dra iväg med det. När jag gick där och klampade i ko-blajorna så brukade jag tänka; tänk om det kommer en bil och föraren blir irriterad för att jag blockerat vägen med ris. Då ska jag minsann tala om för honom att det här är en privat väg som går över min tomt och han har minsann inget där att göra utan jag har all rätt i världen att lägga riset där, att det är jämförbart med att lägga skräp på min egen gräsmatta, här ska minsann ingen komma och tala om för mig vad jag får och inte får göra……

Visa detaljinformationFör att inte tala om korna sedan; varför måste de bajsa överallt?! Kan de inte göra det på ett enda samlat ställe, mutter mutter mutter.


Rishög före rensning


Rishög borta –  hurra!

Med denna peppning brukade jag släpa ris någon timme och sedan övergick jag till att klyva de vedklabbar som fanns uppe vid vägen. Det kallar jag klabbar det! Stora och mäktiga. Ett ganska trevligt arbete egentligen; klyva, stapla, prata med dem som gick förbi på vägen (ett omtyckt promenadområde), tänka och filosofera lite för sig själv…. Nu är hela rishögen borta, ca 3-4 kbm ved är staplat snyggt och prydligt och det ser ganska städat ut, så jag är så nöjd, så nöjd.

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Ja, du har då verkligen anledning att vara nöjd. Vilket hästjobb du gjorde (bland koblajorna:))Visst är det skönt att jobba med kroppen, i lagoma doser. Och det fina resultatet är ju den bästa belöningen. Kram.

  2. Monica Nordlund

    Hello, Jo ibland hjälper lite ilska, det går liksom bättre att jobba då, alltså
    i lämplig dos. Nu är du vältränad, tur att vi har en kropp som går att
    använda. Verkar ändå som era veckor i Villan varit sköna, trots slitet. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.