Vad är väl Ernsts Toscana mot SpanskaVillan?

Alltså, jag hinner inte skriva i bloggen när jag är här i SpanskaVillan! Igår kändes det lite svalt på morgonen och vi beslöt oss för att åka och handla några lister och färg. Men först skulle det nya takräcket på. Det kan väl inte vara någon konst att sätta på ett takräcke? Men se, det kunde det, vara en konst alltså. Vi kämpade, kämpade och kämpade innan det var på plats. Livskamraten fick till och med hämta en tving för att sista knäppet skulle gå att knäppa……..

Men med gemensamma krafter så lyckades vi. När vi kom hem så tog vi en snabblunch i solen, härligt. Sedan var det dags att måla de 5 m långa takbjälkarna ute i förrådet och att klyva de långa listerna. Lite trimning i slänten mot vägen och dags för eftermiddagskaffe. Detta serverades i stekande sol av Livskamraten, tillsammans med ett glas kallt vitt vin, gott.

Men man blir kanske lite lat av sol och vin så efter att ha påtat lite med de nyplanterade rosorna så föreslog Livskamraten att vi skulle göra en enkel middag; lite gott tunnbröd och den peppargravade laxen. Mamma mia! så gott. Ernst i sitt Toscana, vad är väl det mot att sitta i strålande sol, titta ut över den glittrande sjön, äta sagolika mackor och dricka ytterligare ett par glas av det goda, vita vinet tillsammans med Livskamraten och Jocke som nu fick komma ut med oss. Det kallar jag livskvalitet för oss alla.

Men som sagt, sol och vin tillsammans med en heldag i solen har en förödande effekt på kroppen. Man blir som lite slö. Till och med så slö att man vill gå in och lägga sig på soffan fast klockan bara är 18.30, kanske sova en liten, liten stund. Sagt och gjort, sedan slötitta på Sofias Änglar och sedan bara i säng. Ja, jag hann förstås prata lite med grannfrun i telefon en stund, hon höll på att leta resor på Internet och ville ha lite hjälp.

Idag ska jag i alla fall hålla mig pigg och alert hela dagen. Måla färdigt taklisten över ytterdörren, måla de långa kluvna listerna och ja, få se vad som dyker upp. Det finns alltid att göra.

Nu har jag valt ut det foto som ska finnas på barnbarnets studentplakat. Det är ett härligt foto av en härlig unge och med härliga färger, eller hur?

Nina student

2 kommentarer

  1. Monica Nordlund

    Låter som härliga dagar. Bjud in Ernst så han får se att man inte alltid behöver gå över ån efter vatten. Men lite mera sol vore inte så dumt:0)

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Bra kommentar! Vi har haft underbar strålande sol, men idag verkar det lite gråare tyvärr. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.