Fullt tryck!

Efter tisdagens vilodag så kom onsdagen och det blev en riktig arbetsdag. Vi bestämde på tisdagen att onsdagen skulle ägnas åt att gräva djupare i brunnen och så blev det. Livskamraten använde jordborren för att komma längre ned, han skottade upp totalt 10 sandsäckar och vi spolade ut slammet mellan varven. Själv stod jag för upphissandet av säckarna och den allmänna servicen.

20160203_134206Så här ser man ut när man stått och hissat upp sand nere i källaren. Observera att jag använder vita överdragsbyxor liksom även en vit jacka, allt för att det ska synas att man jobbar hårt. 🙂 Nej, skämt åsido så är det de enda vinterkläder jag har kvar, resten har jag skänkt bort till andra som behöver dem bättre. Jag sk-ter högaktningsfullt i en viss utredning som lagts fram avseende en viss sorts människor. Läs med fördel en dikt avOla Nordebo. Jag kommer även framledes att dela med mig av det jag har till dem som jag vill hjälpa. Nu får jag passa på att köpa nya vinterkläder medan det är rea, bra va!

I varje fall så skedde tydligen det stora genombrottet i brunnen igår så vattenmängden har ökat ordentligt. Tidigare har vi haft pumpen på ca 20 minuter, sedan stängt av den och låtit vattnet fylla på, men nu är pumpen på hela tiden och det är bra tryck i kranen. Helt underbart! Så jag har ägnat dagen åt att såpaskura golvet i Salen för gissa om det blir smutsigt när man går upp och ner från källaren. Nu ska vi njuta lite fredagsmys fast det bara är torsdag. God middag är på gång, vinet är luftat, vi har tagit en liten fördrink, humöret är på topp!

8 kommentarer

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Tack för det. Gissa om vi är less…… Hoppas ni får ett trevligt fredagsfika imorgon. Kram

  1. Marja Granqvist

    Grattis till vattnet! Ni har slitit så hårt…jag är full av beundran. ❤
    Så kul att du också länkat till Ola Nodebos dikt. Vi tänker lika du och jag.
    Kram!

  2. Monica Nordlund

    Hej, låter som en god ide efter allt ert
    slit. Smutsiga, eller rent utav skitiga, blev
    vi när vi rev ut allt från våran Lillstuga, skorstenar, kakelugn, tak , väggar
    ja, allt skulle bort, och med det mycke gammalt damm och skit. Huset är
    från 1839, så det har hunnit samlas en hel del. Härligt att brunnen nu
    verkar vara på eran sida. Kram

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Haha, ja nu kan du nog sluta. Nog måste Livskamraten ner ett par gånger till, men grävandet är klart. Nu ska vi bara bygga utanpåverket. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.