Midsommarnattens köld…..

Midsommarnattens köld blir hård…… ja, det passar väl in med min fråga till Livskamraten idag, var vi skulle dansa runt granen imorgon……. Nej, vi är inga midsommarentusiaster. Här hoppar inga grodor minsann och här läggs inga blomster under kudden. Våra midsommarfiranden brukar vara ganska lugna. I år kan det hända att det bara blir vi två. Vi kommer inte att fara iväg till något av alla de ställen där det ska resas midsommarstänger och dansas. Nej, det blir lugnt. Lite sill, en nubbe, glass och jordgubbar. I övrigt hoppas vi bara att det blir lugnt och fint väder.

Det har fortsatt blåsa idag men så helt plötsligt vid 14-tiden så blev det helt lugnt och stilla. Visserligen kom det någon enstaka regnskur, men annars var det välsignat tyst och lugnt. Vi tog tillfället i akt och satte upp själva ramverket till den nya skjutdörren mot Calle del Lago. Ja, så blir namnet på vår lilla ”väg” innanför skjutdörren.
IMG_20170622_154649
Här sitter ramen på plats. Alldeles rak är den till skillnad från murarna runtomkring. Det kommer att bli så bra, så bra . Jag längtar tills vi får upp själva skjutdörren så jag kan göra klart runtomkring. Idag var jag ute och shoppade lite på Simons trädgård, en clematis Piilu, en vildkaprifol (för doftens skull) och en bägarranka till grannen som jag bett göra skylten till Calle del Lago. Igår visade han skissen och det överträffade alla mina förväntningar. Så han förtjänar en tjusig bägarranka till sitt nya växthus.

2 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Va påhittiga ni är …… Ser fram emot en bild på skylten … Calle del Lago !
    Ha en lugn Midsommar !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.