så kan det vara att vara ”ledig”

Jag skäms nästan över hur jag tappat kontrollen över min egen tid. Ingen arbetsgivare har jag, dagarna borde någon gång vara tomma på innehåll, men jag har alltid fullt upp. Faktum är att mina riktiga avkopplingsstunder har blivit den tid jag tillbringar med mina tanter i Läsecirkeln. Men inte ens där kan jag låta bli att lägga ned lite jobb; bjuder alla fikasugna pensionärer på hembakt fikabröd och inte minst, håller på att skriva en liten artikel om vår tantgrupp till ortens lokaltidning som ska ha ett temanummer om böcker och läsning till hösten. Vad i fridens namn håller jag på med?

Lite bilder över en del som gjorts:
ny altanVårt trädäck som raserades i stormen Dagmar, har tagit ny skepnad i vår. Inte så bra bild men arbete pågår fortfarande där. En underbar plats där det alltid verkar vara lä och sol.

släntenSå nu håller jag på med att terrassera (märkligt ord, men jag tror att det heter så) i slänten ovanför trädäcket. Ett dj-kla jobb!
Jag har köpt diverse doftande växter som ska planteras där för jag hoppas på ett överflöd av fjärilar, humlor och bin.

vägg uterumJag har lagt ny trall i den del av uterummet som vi kallar Calle del Lago och eftersom vi har placerat grillen där så har jag flyttat ut lite prylar för att göra det lite ”köksliknande”.

Det märkliga är att det känns som att jag leker när jag håller på och pysslar i uterummet. Här är det tillåtet att hänga upp pappersbollar och låta fantasin flöda. Jag har dessutom gjort ett antal enkla makraméamplar till mina hängande plantor. Jag har tagit massor av sticklingar under våren och måste hänga upp en del för att ha någonstans att förvara dem. Uterummet fungerar som ett växthus så en hel del blommor är redan ute på avhärdning. Jag längtar efter sommaren. Då ska jag vara LEDIG!

2 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Herregud vad jag har undrat och letat efter dina skriverier !!
    Var orolig att det hade hänt nåt …
    Men , nu ser jag ju att du bara håller på med terassering ! Helt galen !
    Kram !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.