Jordskalv

Tänk att få vara med om ett jordskalv! Ett mindre sådant, tack och lov, men ändå så att man upplevde att huset skakade till. Pragmatisk som jag är så trodde jag att det var förbränningstoaletten som exploderade! Vet inte varifrån den tanken kom, men det var kanske för att det kändes som att det var i rummet bredvid som något small till. Jag hann faktiskt tänka mig att det skulle vara hål i väggen när jag öppnade dörren till badrummet, men icke. Sedan gick jag runt hela huset och kollade om något verkade ha förändras, men allt var lugnt. Inte ens på nyheterna hade något hunnit skrivas så det var bara att krypa i säng igen.

Lite otäckt var det. Den jord vi står på, den ska gärna vara alldeles stilla.

Det ena barnbarnet ligger tämligen stilla i soffan, febern har gått ner men hon har fortfarande lite ont och penicillinet gör henne väldigt trött. Men det går åt rätt håll och idag fick jag handla saker som är nyttiga för henne, en hel lista fick jag med mig till affären. Barnbarn nr 2 har tagit tåget till Umeå, till den nygamla kärleken som gärna vill uppvakta henne på födelsedagen. Hon fyller inte förrän på söndag så de får fira i förväg. På söndag ska hon vara hemma.

Stugan en bit bort längs vägen är nu såld. Ett bra pris fick de för den. Jag förstår att det är läget man betalar för, inte stugan i sig själv för den är gammal och dåligt underhållen. Även grannen bredvid oss ska sälja, helt överraskande. Men i och för sig, vid 60 års ålder har det kommit småbarn i den nya familjen och den tomten är inte lätt att ha små barn på. Så det kommer alltså att bli 2 nya familjer längs vägen. Jag håller tummarna för att det ska vara några som vill vara en del i vår gemenskap. Nya vänner är alltid roligt att få.

Mammas föräldrahem har blivit sålt. Min första tanke var att gråta, nu får jag aldrig åka dit igen. Men efter att ha tänkt en stund så insåg jag att mina minnen kommer jag alltid att ha kvar (om inte något oförutsett händer) och de har jag alltid med mig. Bättre att någon köper huset och sköter om det, än att det ska stå och förfalla.

Nu måste jag sluta skriva, disken håller på att svämma över diskbänken och ingen verkar sugen på att diska. Jag är inte heller sugen men som husmor så vet jag…. lika bra att stöka bort det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.