Lördag

Vilka fantastiska rubriker jag skriver! De fångar verkligen kärnan i min skrivelse, eller hur? Nej, det enda rubriken visar är nog hur lite som händer här runt sjön.

Men morgonen började sagolikt.
Varmt och skönt, inte en vindpust kändes, sjön vilade lugnt och bara något enstaka fågelkvitter hördes.

Som gjort för att jag skulle jobba med den nya rabatten uppe vid vägen. Jag fyllde på gammal jord, tidningar i mängder och sedan fyra säckar täckbark.  På det lade jag fyra säckar planteringsjord och då började det regna. Sedan blev det sol, men lagom till dess att jag fick på mig skorna för att gå ut, så började det regna och åska och regna. Jag hann i alla fall ut mellan skurarna och grävde upp mina funkior som jag odlat för att ha längs garageväggen. Nu inser jag att det blir nog inget garage så nu får funkiorna flytta till den nya rabatten.
Knappt 3 meter lång och med en lite rundad form. När jag höll på med rabatten kom ”snöskottaren” körandes på sin fyrhjuling. Han menade att nu måste jag sätta ut pinnar för att
markera var rabatten finns så han inte släpper all snö på den, men jag kommer att ha blommor som kommer på nytt varje år så den kommer inte att vara i vägen för traktorn.

Lagom till att jag planterat de gröna funkiorna så började det regna. Men jag har grävt upp de grönvita så de är färdiga för att plantera.
Det som fattas är att gräva en snygg kant runt framsidan och sedan stötta upp med ett par större stenar i bakkant.

Ja, jag tror att det blir bra. Varken rådjur eller sorkar/möss verkar gå på funkior och det känns bra. Det kan ju bli en helt annan sak med vårlökarna. Allium och tulpaner vill jag plantera och hoppas att de ska blomma tidigt medan funkiabladen är små och bara har börjat sticka upp ur jorden. Sedan ska funkiorna växa sig stora och bladrika och täcka över alla gamla vårlöksblad. Ja, så ser jag det för min inre syn. Få se om den motsvaras av verkligheten. Ta det lugnt och håll avståndet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.