Inga stora händelser

I morse vaknade jag ensam. För första gången på… ja, det vete sjutton. Den första tanken var att nu kan jag göra vad jag vill! Men sedan jag gjort morgonfika (själv för ovanlighetens skull) så hade jag inget mer jag ville göra nu när jag var bara själv. Det var faktiskt en ganska kylig morgon, det känns att sommaren går mot sitt definitiva slut.

Men redan medan jag drack mitt te så började solen att värma. Jag passade på att vattna upp mot vägen, till och med soptunnan fick sig en genomgång. Den har börjat lukta lite mindre som rosor och mer som blä. Nu är den ren och fräsch, ett tag till i alla fall. Sedan ägnade jag min tid åt att göra lite avslutande arbete med den nya clematis-rabatten. När man har en sådan tomt som vi har så är det alltid en massa pusslande och fixande för att täppa till alla ojämnheter och lutningar.

Nu har tranorna börjat samlas på en äng borta i byn. Det berättade en promenerande bybo bittert när han gick förbi. -Man får aldrig sova för de dj-kla fåglarna. Skjut dem, brukar jag säga, men frugan hon tycker att de är så fina.

Ja, det märks att fåglarna börjar samlas och förbereda sig för att resa söderut. I år har vi även två hägrar som brukar sitta och titta över sjön. En björn har också varit synlig i trakten och rivit omkull soptunnor, kanske bra att tvätta ren soptunnan då.

Det var svalt i morse, men idag har det varit varmt. Härligt badväder. Så länge jag får ta mig ett dopp och sedan sitta på Patio de la Rosa så är jag nöjd, mer än nöjd. Fortsätt att sköta om er och ha det så bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.