Corona-säkert

Det nya ordet för dagen är väl Corona-säkert? Idrottsevenemang ska säkras, biobesöken ska vara Corona-säkrade, vi äldre ska vara säkra. Usch, så less jag är på detta. Man åker in till affären för att köpa lite godis och de unga stiger åt sidan när man närmar sig. Jättebra att de gör det, men konstigt känns det.

Jag har nyss tittat på Sportextra och sett hur det snöar i Umeå. Fy sjutton, inte än! Här har vi ingen snö ännu, men vattnet i sjön har stigit avsevärt och vågorna dånar mot stranden. Vi som haft så mycket strand hela sommaren men nu, nu är den borta. Vår unge granne som tillbringat sin första sommar i stugan hade dragit upp båten ”i säkerhet”, som han trodde men förra veckan fick vi lov att gå ut och dra den högre upp på stranden. Vi har så stenigt och man vill ju inte att båten ska slås sönder mot stenarna. Nu har han varit här i helgen och dragit den ännu högre upp.

Det händer mycket längs vägen nu. De gräver för fiber och vi har en granne som bygger ut stugan så det är grävmaskiner och virkesleveranser kors och tvärs känns det som. Vi har en vecka kvar innan de ska komma och fälla träd åt oss så under nästa vecka måste vi förvarna om att vägen kommer att vara avstängd åtminstone hela nästa måndag. Då kommer vi att ha fullt upp ett tag framöver. Kvistar och klabbar ska tas hand om. Vi kommer i alla fall inte att klyva klabbarna utan de får ligga fram till våren. Ja, man roar sig så gott man kan!

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag tycker det känns jätteknäppt då man är inne i större butiker och med jämna mellanrum ropas det ut i högtalarna att man ska tänka på hålla avståndet, etc. Tycker det känns som om man är med i en serie, typ Månbas Alpha, Men som du skriver, det är ju bra, och jag tycker ändå att dm flesta respekterar avstånden. Jodå, det har snöat sedan 12 idag och nu 22.29, snöar det än- Fast jag tror inte att den här snön kommer att ligga kvar. Ha det fint!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.