Väntans tider

Jag har aldrig beställt så mycket via Internet som nu efter pandemin. De allra flesta saker har motsvarat förväntningarna, men två klädesplagg var tydligen tillverkade i Kina och anpassade för tunna, spröda kinesiskor. Jag fick en känsla av Michelin-gubbe när jag försökte komma i plaggen. Tur då att man har yngre personer inom familjen så de kom till användning i alla fall.

Nu har jag beställt en gjutform för en blomma. Tanken är att jag ska gjuta en blomma i taget, måla dem vackert, sätta fast på en kort bit armeringsjärn, sätta ned i rabatten och snirkla bevattningsslangen mellan blommorna. Detta för att jag upptäckt att jag inte orkar (läs: ids) dra upp slangen till vägen för bevattning av rabatten. Det blir betydligt enklare att lägga ut en bevattningsslang och sedan bara koppla på vattnet. Smart idé tycker jag. Bevattningsslangen får hållas på plats med hjälp av de vackra blommorna. Men ack, vad den leveransen tar tid….jag har redan blivit ombedd att lämna ett omdöme om produkten och det har jag gjort – har inte fått försändelsen.

Jag längtar efter att göra något med händerna. Har stickat ett par sköna, varma tofflor och har tillräckligt med broderier och sömnader för att inte vilja göra något mer. Dessa blommor tror jag blir ett perfekt handarbete. I somras var jag in på Röda Kors-butiken i Kvissleby och hittade fyra fyrkantiga tallrikar. Kunde inte låta bli att köpa dem utan att veta vad jag skulle göra av dem. Men så fräschade vi upp baksidan av muren mot källartrappan och då, minsann …

… det blev till att göra lite mosaik runt fönstret. De fina hörnen på tallrikarna sågades lösa och se där, en lite annorlunda inramning av mosaiken. Sådant gillar jag. Nu ska jag kolla om konditoriet i ”Bommen” kan göra några fina skinksmörgåsar till nästa måndag. Då blir det avslutning i Läsecirkeln och lite go´fika. Boken vi läst har varit riktigt bra, den har hållit spänningen uppe och vi har alla funderat vem skurken är. Nu vet vi, och det var någon som jag aldrig skulle trott var skyldig, men vi får vänta till nästa måndag med att veta riktigt hur boken slutar. Mysigt, jag tycker om den gruppen.

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag gör om du, och beställer via nätet. Rätt smidigt ändå, fast det går ändå inte upp mot känslan att få ta på sakerna man tycker ser fina ut. Vrida och vända på dom innan man eventuellt, slår till 😁 Ni har det så fint i er special villa. Och bästa utsikten, över en sjö, love it.

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Det märkliga är att man aldrig ledsnar på utsikten, jag menar, den är ju likadan hela tiden, fast ändå alltid olika……..:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.