Vad har hänt efter uppehållet?

Jag blev tvungen att läsa igenom ett par av mina senare inlägg för att ”uppdatera” mig om vad som hänt sedan sist. Kan bara konstatera att det har nog inte hänt så mycket. Vårt 12-manna-gäng här runt sjön har minskat så nu är vi bara 9 stycken och det kommer nog att bli 8 st  efter sommaren då en granne har lagt ut sitt hus till försäljning.

Det är väl så det blir med tiden. Läsecirkeln finns kvar, fem damer är vi nu i åldrarna 91, 88, 84, 71 (jag) och minstingen, 69. I måndags var vi hemma hos 84-åringen och det var så roligt att få se hur hon har det. Det är en liten gumma i färgstarka och mönstrade kläder som inte är rädd för något utan gör det hon vill. Hon åkte TransSibiriska järnvägen när hon var 70, ensam och det är det inte alla som skulle göra. Hennes lägenhet var precis som henne själv, färggrann, detaljrikt, fullt med gamla saker, tavlor, helt underbart. Om hon skulle vara med i Vem bor var så skulle man direkt förstå att det var hennes lägenhet. Vi skulle äta våfflor och det föll på min lott att vispa grädden. Tror ni att hon hade elektrisk sådan? Jo, i förrådet men så här fick jag vispa:
Ingen fotobeskrivning tillgänglig.Vi hade bara ett kapitel kvar på den bok vi läst så när den var avklarad kom frågan: -vi fortsätter väl, det är ju bara mars ännu.

Dessa träffar på måndagarna är viktiga för dem, det har jag förstått. En annan aktivitet som jag haft på tisdagarna är telefonikurser enligt ABF:s Digitala Klyftan. Inte mindre än 4 sådana grupper har jag haft och det har varit väldigt trevligt, men nu har jag tackat för mig. Ska det bli fler kurser så får någon annan ta över.

Påsken är över och i morgon kommer son och barnbarn, hurra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.