En läsande dag

Det tar på att titta på Vasaloppet. Jag fick lägga mig på soffan under eftermiddagen för att vila en stund. Idag har jag ”lyssnat” på en av mina läsare som skrev att jag måste ta det lugnt med handleden.

Alltså har jag med gott samvete tillbringat större delen av dagen med en bok i handen. Jag började med denna lilla raring ”Den lilla bokhandeln” av Jenny Colgan.

20180304_103118

 

Ni vet en sådan där bok som får en att bli alldeles varm om hjärtat, så mysig, så varm, så rolig att läsa. Man vill inte lägga från sig den utan man vill bara fortsätta att ha det gott med huvudrollsinnehavaren och alla andra boenden i den lilla skotska byn. (Jag vill åka till Skottland……..)

När den lilla go´biten var utläst så började jag med en helt annat bok, om tvillingar i Mengeles zoo under andra världskriget. Jag blev tvungen att lägga bort den och sticka emellan med en trädgårdstidning innan jag kunde fortsätta…………. läs Helena E-lacks blogg. Hon kan beskriva den, jag kan inte, inte än. Måste smälta den lite och läsa mer för att se var den landar. Man kan inte läsa den och vara oberörd, det kan jag lova.

Ska försöka läsa den en stund till. Men jag tar den inte som godnatt-bok, den är alldeles för upprörande för det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.