”Hur tänkte du då?”

Denna pedagogiskt användbara fråga dök osökt upp under partiledarutfrågningen av folkpartiledaren  Jan Björklund. Han förklarade varför borgaralliansen vill satsa på nya kärnreaktorer med orden: "de förnybara energikällorna är mycket bra, men de kommer aldrig att kunna ge den mängden el som vi behöver"! Det värsta med dessa ord är inte att folkpartiledaren inte riktigt förstod vad han sa. Det värsta är att orden talar om för oss vilken beskrivning av verkligheten som ligger till grund för den politik som den sittande regeringen för.

Vi vet att vi måste förlita oss på förnyelsebara energikällor I framtiden. Vi vet att ju längre vi skjuter upp omställningen, desto svårare och plågsammare blir det att klara av de nödvändiga åtgärderna. Vi vet att framtidens samhälle måste utvecklas på ett annat sätt än det vi lever i nu, och det ska bli oerhört spännande att vara med på resan. För att lyckas krävs tankar som inte tänkts ännu, idéer som inte prövats ännu, kontakter som inte tagits ännu, och människor med visioner, engagemang och handlingskraft. För Miljöpartiet är framtiden ett äventyr men också en utmaning som kräver ansvar och omdöme. Vi har inte alla svar, men vi har för länge sedan förstått problemet. Detta till skillnad från den nuvarande regeringen som satsar på gamla lösningar på  problem som de inte ens förstått. Hjälp till att  finna framtiden. Ge Sverige en ny regering!   

Etiketter: , , , ,

9 kommentarer

 1. Monica Wahlström

  Ja, det röd-gröna samarbetet på nationell nivå har vi ju klart för oss. Men vad blir konsekvensen i Vännäs? Går ni (-om ni kommer in i fullmäktige) till den som bjuder högst?

 2. Katarina Hampusson

  Hej Krister, ditt blogginlägg blir inte helt tydligt. Vill du ha en ny regering i rödgrön allians eller menar du att du vill se Mp med ensam majoritet? Jag tycker, i och med detta inlägg att det troliga att rösta på er i Vännäs är detsamma som att rösta rött, eller?

 3. Ingemar Wincent

  Bra skrivet Krister! Tråkigt att Monica och Katarina inte uppskattar ditt energiska skriveri om energi, utan genast övergår till att spekulera om valkoalitioner…

  Rimligtvis röstar gemene man och kvinna och kvinna på det parti vars politik lockar mest. Partiets vidare öde avgörs ju först efter valdagen, när rösterna blivit räknade. Men det är klart, de borgerliga partierna verkar ju ha gett upp partikonceptet helt, i och med att de bakat ihop sina sammanslutningar till en moderatstyrd allians…

 4. Katarina Hampusson

  Hej,
  ett parti som säger sig ligga mellan blocken och inte ger klara lokala beked om var man står i viktiga kommunala frågor är väl en fråga av hyfsat stor angeläget för oss Vännäsbor, mer angeläget än att läsa ytterligare en blogg om vad rikspolitiken säger. Vänd ner det till lokal nivå, ta position så vi väljare vet vad vi har att vänta, inte beslut som kan komma att fattas beronde på vilken kandidat som representerar partiet just i beslutssituatuionen. Det skadar inte att var lite lokalt orienterad om man bloggar under sin ortsvinjett.

 5. Katarina Hampusson

  Må vara att ”Karl’n” gjort debut med eget blogginlägg men i kommentarsfälten har han skymtat. Jag utgår ifrån (kanske felaktigt?) att det är samma Krister Andersson som deltagit i kommentarer på Monica Wahlströms blogg och också blir hänvisad till i bloggen ”Bjuder miljöpartiet i Vännäs upp till dans”. Om inte ber jag om ursäkt för min framfusiga förmodan.
  Är det samme Krister så har han i kommentarer hos Monica Wahlström i bloggen ”Mp i Vännäs gubben i lådan” gett uttryck för följande:
  (Forts nästa kommentar)

 6. Katarina Hampusson

  Krister säger:
  Gubbe på dig själv;-) Vi hoppas att stoppdatumet för engagemang att skapa en hållbar framtidskommun inte har passerat. Vårt program för kommunen kommer att vara klart i tid för att väljarna ska kunna ta ställning. Din partikamrat Lennartssons uttalande i gårdagens debatt att ”vi sliter ju väldigt lite på miljön” eftersom vi är en liten kommun talar sitt tydliga språk?! Ett framtidsparti med ett hållbarthetsperspektiv behövs verkligen i Vännäs, och det heter Miljöpartiet – de gröna.
  Samt
  (Forts nästa kommentar)

 7. Katarina Hampusson

  Krister säger:
  Vi går till val på vårt eget program och någon valsamverkan har aldrig varit aktuellt. Jag har just kollat det senaste utkastet av handlingsprogrammet…och…det ser bra ut!
  ****
  Då, dumt eller inte, förväntar jag mig, mindre än en månad före valet att Mp med sin kandidatur i Kommunfullmäktige tar politisk profil och berättar för väljarna vilka frågor de kommer att driva och på vilket sätt. (Forts nästa kommentar)

 8. Katarina Hampusson

  (NU äntligen slutet…)
  Om första inlägget inte varit av politisk karaktär hade jag inte reagerat men att konsekvent undvika att ge en profil till den egna politiken får mig att anta att man antingen kohandlat med något block eller, som Monica också ger uttryck för: efter valet följa högstbjudande. Det ska vi väljare inte acceptera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.