Tiden springer

Helgen närmar sig med stormsteg, numer är det fredag, varje dag. Vi är många som säger så, att tiden går så fort. Och ibland kan givetvis det kännas jobbigt, man tycks inte hinna med alla saker man skulle ha gjort. Men om man fick välja mellan att ha roligt (för visst är det så att tiden springer iväg då man har roligt) eller att ligga hemma och vara sjuk (man kanske inte ens tar sig upp ur sängen och tiden masar sig fram) då väljer man nog det första alternativet.

När man var liten så kändes det som om årstiderna var evigheter, när hösten kom och man längtade till julen så sniglade sig tiden fram, det var knappt att klockan for framåt.

Samma sak var det med tidsberäkning då man åkte bil. Vi hade och har fortfarande sommarstugan uppe i Malå, mina föräldrar är därifrån, och vi åkte upp dit snudd på varje helg. Vi hann köra någon mil och sedan satte man igång att tjata, hur långt är det kvar, hur länge kommer det att ta och så vidare.

En bilresa på 20 mil som tog ungefär 2½ timme upplevdes som en hel kväll, det var jobbigt. Åmsele ligger halvvägs dit och där blev det ofta halvtidsvila. Hade man tur kunde man få köpa en tablettask eller så fick man köpa sitt lördagsgodis även fast det var en dag för tidigt.

Det kan låta likadant idag då våran 11 åring åker med oss på bilturer/bussresor. Vi har ju en buss, och den används flitigt under sommaren. Sista resan vi gjorde förr förra året var så sent som första helgen i oktober. Och den gick ner till Järlåsa, där äldsta dottern bor med sin kille. En sån resa, på ca 60-65 mil tar en hel dag, och oftast så brukar vi larva iväg efter man ätit middag, vilket innebär att vi stannar någonstans efter vägen för att sova. En sån resa blir dryg, sett från en 10-11 årings synvinkel.

Om man hinner passera Hörnefors innan frågorna dimper ner så har man tur. Hur långt är det till sundsvall, hur länge tar det, när ska vi stanna, vart ska vi stanna, vad ska jag göra. Fördelen med att åka en inredd buss är att hon faktiskt kan gå och lägga sig på sängen och läsa eller t.o.m. sova om hon känner för det. Nackdelen är ljudet, den låter en hel del och när vi väl stannar av åbäket så andas man ut då bussen stängs av.

När säsongen är över och bussen ställs undan så känns det ganska skönt att veta att man ska få vara hemma några helger, utan att behöva packa, planera mat osv., man får bara vara. Men nu när snön håller på att tina bort och solen lyser upp dagarna så kan man inte låta bli att börja längta efter att ta fram den igen.

Förhoppningsvis så blir första resan i år, den sista helgen i Maj då vi ska ha vår första dragracing tävling i Fällfors. Bara bilen hinner bli klar i tid.

Önskar er alla en bra dag och en trevlig fredagskväll

En kommentar

  1. Theresé (äldsta dottern)

    Första gången ni var här, så åkte ni pråm, i alla fall. När en annan fick flytta över till svärföräldrarna och Diesel delade säng med pappa! Så de så! =P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten