Teknikens under

Jag jobbade i torsdags. Min chef har hur många olika järn i elden som helst och just nu säljer hon en typ av bildtelefon. Man kan se den man pratar med och det är ingen fördröjning som det är när man använder en webbkamera. Nåväl, på torsdagskvällen skulle dom ha en visning av telefonen och vi skulle ställa i ordning konferensrummet med stolar, bord och givetvis rigga upp telefonen, som skulle kopplas ihop med en teveskärm, *suck*. Jag är ju så teknisk (ironi).

Hon hade varit och införskaffat diverse kablar som skulle in i teven, vi satte ihop det och ingenting hände, bara brus på skärmen. Provade alla olika vinklar, knappar och uttag men det var bara samma brus. Hon höll på känna sig ganska stressad då tiden rann iväg, och dessutom fick vi tillgång till konferensrummet, 3 timmar senare än det var tänkt och det skulle komma en hel del människor dit, bl.a. ett gäng representanter från Amerika.

Hon ringde upp företaget där hon köpt kablarna för att få lite support men det visade sig vara en omöjlighet, ingen fanns på plats för att kunna hjälpa till.

Vi provar att koppla in en dataskärm istället, tyckte jag. Sagt och gjort. Men tyvärr fanns inte samma uttag på den som på teven, snacka om typiskt. Jag råkar då slänga ett öga på telefonen som står där och lyser med sin bildskärm och noterar att klockan inte rört sig, kan det vara telefonen som jäklas? Jomenvisst var det så. Jag tvärbytte telefon, tryckte in en knapp därbak på skärmen och tjopp så var bilden där. En sån gång känner man sig på topp och tror sig vara en riktig tekniker, och det kan man ju få vara värd att tro?ett tag i alla fall.

Jag fixar inte att läsa en manual och installera en video eller teve, ändå så brukar det alltid bli jag som får göra såna saker här hemma. Jag brukar lägga instruktionerna åt sidan och bara sitta och blippa på med knapparna och det brukar faktiskt ge sig till slut. Bara man ger det tid.

Men jag måste ju villigt erkänna att jag gett upp med våran video. Jo den funkar och jag kan spela in på den men kanalerna har en helt annan ordning än vad som är brukligt. Femman ligger på kanal 12, trean har hittat sin plats på kanal 8 och nu har jag gett upp, när jag skulle byta platserna så tjorvade det till sig ännu mer och nu har man ändå vant sig med dom här platserna, jag vet ju vart dom ligger och det är huvudsaken.

Ha en bra lördag och kom ihåg, imorgon är alltid en ny dag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten