Är vi fattiga, or what???

 

Kommer ni ihåg våran gamla Chevrolet Caprice, den som alltid hade något fuffens för sig, bland annat så ville ju dörrarna, under vintertid, inte gå igen, utan hade det varit plusgrader och sedan blev det minus så studsade dörren bara upp igen.
Jag vet att jag berättat om den där julaftonen när vi packat bilen, Nicco hade placerat sig i baksätet och vi skulle bege oss 21 mil norrut, upp till Malå, där vi skulle fira jul, för oss själva.
Allt gick ju som på räls tills vi skulle stänga Niccos dörr, den ville icket, Åke tog dörren och stod och slog den fram och tillbaka mot dörrkarmen, men inte hände något för det. Då tog han olja och annan smet och hällde ner i låsanordningen och överallt han kom åt.
Sen tipsade Maria om att han kanske skulle testa att elda lite med tändaren, på den där grunkan som inte ville funka, och det gjorde han, med den följden att bildörren började brinna, invändigt och plötsligt var det rena cirkusen därinne på gården.
Nicco som hade spänt fast sig fick ju panik och ville ut, om nu någon granne stått och sett på hela scenariot så måste dom ha undrat vad tusan vi höll på med… döda bilen, eller vad? Först smäller man i dörren som om man ville ha ihjäl någon och sen ledsnar man och tuttar eld på den istället.
Nu var det ju inte mer dramatiskt än så, det som brann slutade ju att brinna och se… sen funkade dörren som vanligt igen och vi kunde ge oss av för ett helt normalt julfirande. När vi pratade om det igår, vid middagen, så tyckte Nicco synd om sig själv och sin tuffa uppväxt och hon undrade också hur sjutton pappas lastbil egentligen kan rulla, den borde ju vara lika misshandlad som bilen hade blivit, mja, sa jag, nu var det ju inte pappas idé, att tutta eld på dörren, det var ju egentligen min… moahaha!!!
Varför vi ens kom in på den berättelsen var att samma fenomen inträffade igår, då jag och Nicco hade bråttom till en läkartid vi hade att passa. Förardörren på Jeepen, ville först inte gå upp, jag bankade på knappen och plopp så lossnade isen och den gick att trycka in, men sen… ja då ville den inte stängas.
Ringde in till Åke som kom ut och provade både det ena och det andra, men det ville sig inte, till slut höll han bara in dörren och jag låste, så då satt då dörren fast i alla fall så vi kunde åka. Samma sak då vi kom fram och jag skulle låsa, dörren studsade så jag höll emot och låste.
Fick be om ursäkt att vi var sena, men sa jag, bildörren gick inte att stänga så det tog sin lilla tid. Nu till en något bisarr upplevelse därinne. Nicco skulle undersökas och när vi sedan pratade så skulle läkaren skriva ut medicin, han vände sig till mig och frågade om vi var fattiga? Ehhh, nä sa jag, det är vi inte. Är det säkert, sa han, hur ser det ut i plånboken? Det är lugnt sa jag, vi har pengar.
Han sa att medicinen han ville skriva ut, var dyrare än andra mediciner, den kommer att kosta ungefär 150:-, kommer inte det att kännas av, frågade han återigen. Nä, sa jag för tredje gången, det är INGA problem.
När vi sedan åkte hem skrattade vi då vi satt i bilen och Nicco undrade hur han ens kunde ställa en sån fråga, man borde väl kanske rimligtvis ha ställt frågan på ett annorlunda sätt, kanske frågat om man hade något emot en lite dyrare medicin, eller nåt sånt.
Nu berättade dock Nicco, att eftersom hon hade haft så bråttom då vi skulle iväg så hade hon inte haft tid att sätta på sig sockar så hon gick alltså barfota med sina Converse skor, och när han skulle kolla hennes längd fick hon ju ta av sig skorna så han hade ju sett hennes bara fötter. Jaha du, inte så konstigt då att han trodde att vi var fattiga, sa jag.
Först får han höra att vi har en skitbil där dörrarna inte gå att stänga och sedan ser han att du går barfota i ett par tunna tygskor mitt i vintern. Så vad skulle den stackaren tro… jaja, nu vet vi ju det i alla fall 🙂
Tur också att man är vig, jag fick hoppa in och ut genom passargerardörren, två gånger, men sen så funkade dörren, får se hur illa det är idag, då vi ska på begravningen, ser ju inte så seriöst ut att måsta ta sig in på den sidan av bilen.
Önskar er alla en fin dag!
 
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Den läkaren borde anmälas. Det är oetiskt att ställa en sån fråga till en patient. Han skulle bara ha upplyst om vad medicinen kommer att kosta och sedan kollat din reaktion. Jag fick alldeles nyligen en dyr salva för mina eksem. Doktorn sa att den kostar 500:- och frågade om det var ok för mig. Jag uppfattade det mera som att hon frågade om jag var villig att prova en så dyr salva, för hon kunde inte garantera att den skulle hjälpa.
  (Nu har jag provat i tre veckor och den verkar inte hjälpa…)
  Ha en bra helg. Kram

 2. Tina

  Åh!, hjälp!, nu har jag skrattat halvt ihjäl mej, och läst/ropat ut denna blogg som kvällsläsning för min bättre hälft…

  Alltså, vad håller ni på med,behöver ni en
  assistent i familjen, eller!

  🙂 skämtar 🙂

  Men vad göra till veckan, Maria?,
  mejla ett kontoutdrag till läkaren…
  Annars kanske det kommer ett samtal från SOC…

  Och att fjutta eld på en bil, där ens barn sitter fastspänd…Oj!, jag får träningsvärk i magmusklerna, efter detta! TACK!

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2013-01-04 18:56)
  Ja… hahaa, tur att hans patienter tyckte att det var rätt så komiskt ändå, men man ska nog inte säga så åt vem som helst 🙂 Håller med dig, det är ju en annan sak om man ställer en fråga om man tycker att det är dyrt… inte hur mycket man har i plånkan.

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Tina (2013-01-04 20:59)
  Hahahaa… ja, det där kanske jag inte skulle ha lagt ut, ser ju inta bra ut… alls 🙂 Vi behöver nog mer än en assistent här. Jag funderade också på att kanske ta med ett kontoutdrag till nästa besök… bara för att 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.