Avsiktligt eller oavsiktligt, vilket som…

 

Jag tillbringade natten på soffan, min rethosta fortsätter och visst måste det vara nåt galet då man vaknar av att man sätter igång och hostar och man tar i så det blixtrar under ögonlocken? Är det en hjärnblödning på gång då?Och vart… vart kommer allt snor ifrån, seriöst?
Är det hjärnan som är på väg ut eller, för det kommer ju inte nerifrån halsen, och när man snutit sig och gjort klart (trodde man), och hinner vända på klacken för att hoppa i säng. Så är det helt plötsligt lika mycket som ska ut… igen… och igen… och igen. Men nu är det mest blod som kommer därifrån, kan det vara blödningen jag undrade över?
Rösten har inte heller kommit tillbaka och igår på röntgen var det snudd på omöjligt att få fram ett ljud, jag är ju glad att jag hann ta mig för halsen och snabbt förklara att jag inte hade någon röst, så hon skulle fatta varför jag inte kunde svara så snabbt på hennes frågor.
Jag hann också vara in på apoteket… igen, för typ fjärde gången för att köpa, förhoppningsvis, det man trodde var det man behövde, nu stod Therahoney, som jag blev tipsad av, från fröken krass, på min lista, och det fick jag tag i. Mycket lenande för halsen, tyvärr inte långvarig effekt, men för stunden, när man är helt uttorkad, så känns det skönt att ta sig en liten jävel 🙂
Läste bipacksedeln till den medicinen och återigen får man undra vad dom menar med detta:
Om man oavsiktligen fått det i ögonen… hm, ja, ska man göra på något annat vis om man avsiktligen hällt det i ögonen då? Varför skriver man inte bara, vid kontakt med ögon, skölj genast, eller nåt sånt, låter kanske lite bätttre.
Nä, nu ska Maria ta och ringa på vårdcentralen igen och fråga om det inte finns några prover dom kan ta, eller om det är meningen att man ska härda i tjugo dagar till eller nåt sånt. Jag har ju haft så här i tio dagar nu, med rösten, och varit förkyld från 23 december. För fem dagar sedan sa ju läkaren jag var till, att det skulle klinga av på en vecka, men det har jag inte sett en tillstymmelse till att det är på gång, så nä, nu testar jag att prata med dom igen och ser vad som kan göras.
Jag, mamma och Tina var på myrorna i förrgår och jag gjorde ett litet fynd, tyckte jag, ett salt och peppar kar, kolla här:
Robin Roderick står det under och jag hittade dom sedan på nätet, går att beställa från Amerika för 15 dollar + frakt, jag betalade 30 svenska enkronor för båda, så jag är nöjd 🙂 Men det var ju inte av den anledningen jag köpte dom, dom var cool, tyckte jag.
Jamen då är det väl bäst att jag fixar frukost nu då, om jag skulle råka p åatt få komma till en läkare sedan, önskar er alla en fin onsdag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Sven.

  Skaffa dig omgående ”Oleum basileum”, andas in aromen genom näsan, smörj in näsa och hals (akta ögonen), en droppe på en sockerbit (rörsocker smälter sakta) och låt den sakta lösas upp i munnen.
  Krya på dig.
  MVH
  Sven.
  http://carlg.org/health.html

 2. Anna Holgersson

  Men kära nån!!! Krya på rej!! Det där lät inte alls nått bra. ”Oavsiktigt i ögonen” -det var ju en anmärkningsvärt usel formulering i en bipacksedel men fick mig att fnissa. //a

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anna Holgersson (2013-01-16 14:23)
  Nu har jag fått astma medicin utskriven, inte för att jag har astma, men för att hjälpa till att utvidga luftrören, får se om det nu hjälper. Visst får dom till det ibland, i bipacksedlarna 🙂

 4. Marja Granqvist

  Men så besvärligt ska man verkligen inte behöva ha det. Det tär ju både fysiskt och psykiskt på krafterna.
  Såg att du hade fått astmamedicin… det fick jag också en gång när jag var tät i luftrören av en förkylning. Jag fick Bricanyl och den hjälpte. Hoppas att du också blir hjälpt nu.
  Kram

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2013-01-16 19:15)
  Det är nån typ av kortison som ska inhaleras, han tyckte det var konstigt ändå att jag blivit så pass sjuk, eftersom jag redan äter kortison tabletter och dom ska också ha en hävande effekt på sånt här. Nå, det kunde ta några dagar innan man känner någon skillnad och jag hoppas att det vänder redan imorgon, det vore skönt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.