Vad är du?

 

Det blev lite jäktigt igår då jag skulle iväg och träna, var inte bara sent ute utan hade även en tid att passa, klockan elva, men jag hann, bägge delarna, om än det blev en snabb rusch nerför trappen då klockan var just elva.
Tina kom sedan förbi…hehe, med en liten leverans av något som jag inte talar om vad det är… bara för att. Och vi drack en kaffe och satt och pratade och kom osökt in på ämnet introvert/extroverta människor. Rätt så intressant faktiskt, jag kopierade följande text från denna sida http://www.introvert.se/  för att ni ska få en enkel förklaring på vad det handlar om:
Introverta människor är de som vänder sin energi mer inåt, föredrar ensamhet eller mindre sällskap, har större behov av lugn och ro på egen hand.
–   Tänker först och handlar sen, eller nöjer sig med att tänka
–    trivs i ensamhet
–    relationerna är få men djupa
–     sociala aktiviteter tar energi, även de roliga
–     lugn och säker på ytan
Extroverta vänder tvärtom sin energi utåt, föredrar att umgås oftare med människor och gärna fler på en gång.
–   vill ha mycket att göra
–   gillar förändring
–   känner många, anser sig ha många vänner
–  gillar småprat om vädret
–  handlar först och tänker sen, handlar ibland utan att
tänka
–   tänker genom att prata
Vi är få som är rent introverta, de flesta av oss är både och, men vi föredrar den ena sidan. Vilket skulle du välja om du blev tvingad att välja? Slutkopierat
Ja, skulle man välja idag, så blev det nog en blandning av både och, men skulle jag fått frågan för 10-15 år sedan, så hade jag listat mig på den introvertas plats. Vet egentligen inte varför, men det känns bara så.
Hur gör ni till exempel, eller rättare sagt, gör ni som vi, jag och Åke. Vi sitter ju alltid i samma rum på kvällarna, men vi behöver inte nödvändigtvis prata för det, vi har alltså varandras sällskap, även om det är tystlåtet. Kan också bero på att vi på något sätt vet vad den andre tänker, ofta tar vi orden ur munnen på varandra då vi ska kommentera något vi hör eller om man pratar om en specifik sak.
Ibland är det ju till och med skrämmande, då vi kanske säger exakt samma sak, på exakt samma sekund och vi har inte nämnt detta på 5 år, då kan man undra hur människan egentligen fungerar. Vi är nog många som besitter egenskaper som vi aldrig utnyttjar, vi kan, men vi vet inte att vi kan.
Att vara enbart extrovert, torde kräva en hel del energi, vem orkar hålla igång hela tiden? Känns också som aningens småytlig, om man läser vad en extrovert människa har för egenskaper, medan man säkert upplever den personen som positiv och framåt. Samtidigt som jag får en bild av en som ofta gör överilade saker, inte så genomtänkt.
Nä, när man läser om dom både grupperna får man vara nöjd och glad att man är både och, det bästa ur dom bägge två, med andra ord, kunde ju inte bli bättre 🙂
Önskar er alla en fin onsdag!
Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Anna Holgersson

  Jag är ett skolboksexempel på en introvert människa… socailtintrovert! Är glad och öppen utåt men behöver ladda batterierna i ensamhet 🙂 Jätteintressant inlägg.. //a

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anna Holgersson (2013-01-30 08:23)
  Jag säger både och, då det gäller mig. har inget emot att vara ensam, har egentid på morgonen,och den byter jag inte bort, även om det innebär att jag får stiga upp 5.20 då jag börjar 7 🙂

 3. Marja Granqvist

  Det där är väldigt intressant och jag tror att alla är lite av båda. Själv skulle jag kalla mig introvert, men jag vet att många av mina vänner skulle kalla mig extrovert för jag är också väldigt social när det gäller och sociala aktiviteter ger mig energi snarare än tar.
  Kram

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2013-01-30 13:53)
  Fast om man tar en riktigt äkta enstöring, en eremit, dom är nog introverta, men som det står där, det är inte så vanligt, det är bra att vi kan vara blandade 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.