Detta gillar jag inte

 

Jag gillar verkligen inte överskrifter som: Man i Fallolycka, sedan klickar man på den och läser följande: En man har ramlat ner från ett lastbilsflak och skadat ryggen.
Denna här gången var det i Vännäs, och då vet jag att det inte är Åke, men om ni visste hur många gånger det har varit han, som råkat ut för liknade saker, då skulle ni förstå vad jag pratar om.
Nu har det ju inte stått i tidningen, alla gånger han ramlat och brutit armar och ben, tår och klämt ett lår, skallskador och småsår. Det var till och med så illa att min farmor, på den tiden hon levde, alltid frågade hur det var med Åke, då jag ringde dit: Vad har han nu brutit för nåt, sa hon lite lätt småleende.
Min farmor blev dement på slutet, jag och Nicco, som då var 2½ år, hälsade på henne då hon var inlagd på ett hem för dementa. Vi pratade på och man förstod rätt omgående att hon inte var som hon varit förut.
Hon visade in mig på sitt rum där hon hade en bokhylla med en massa porträtt, hon pekade på korten och frågade mig vad dom hette. Det var bilder på hennes söner och dotter samt på andra nära släktingar… hon funderade och rätt var det var så kom frågan: Hur är det med en Åke då?
Konstigt att vissa saker aldrig går ur, att hon skulle tänka på och fråga om honom, var nog det sista jag hade gissat. Men det innebär väl också att hon frågat om det, x antal gånger, så det satt i ryggmärgen.
Min pappa gillade inte att Åke gick runt i träskor hel tiden, han visste ju att detta kunde ställa till det om han skulle upp och kliva på saker, vilket han gör, någon gång emellanåt.
Ta bara den gången som Nicco fått upp sitt lilla flygplan i det stora trädet på campingen och han tar fram en sån där stege man fäller ut, kliver upp (med träskor på fötterna) längst upp på stegen, där man inte ens ska stå, utan där ska man ha händerna, balanserar och viftar samtidigt med ett kastspö han tagit med upp, för att fäkta ner planet.
Ner kom både planet och Åke, givetvis tippade stegen, men han landade på sina fötter och planet lossnade på färden, slutet gott allting gott. Men nu fattar ni vad jag snackar om, va 🙂
Önskar er alla en fin måndag!
Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Tina

  🙂 En fråga, var träskorna kvar på fötterna när ett stycke make flög ner med stegen från trädet?

  PÅ tal om rubriker m m gillar inte jag ”Kvinna blev våldtagen av…t ex två män”.
  Jag anser att det ska stå …”två män våldtog en kvinna”! Det är ju den som begått den hemska handlingen/brottet, som varit aktiv! Skriv ut det istället!

  Tack för din blogg…

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Tina (2013-04-08 18:34)
  Hm… måste fundera på det, men bildbevis ska finnas, jag fotade nämligen hela händelsen 🙂

  Du har rätt, visst ska det stå tvärtom. Kul att du läser den, bloggen alltså 🙂

 3. Freja

  I min bekantskapskrets finns en kille som till och med fick serier tecknade om sig eftersom han alltid hamnade i de mest skumma olyckor. Överkörd av bandvagn (utan skador eftersom han sjönk ner i snön underr vagnen!) och fastnat med handen i en brödrost (en för storkök, med ett band som gick runt inne i brödrosten, den gången fick han brännsår…) är bara några av de udda situationer han hamnade i… Men mest när han var ung, det är lugnare nu…

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Freja (2013-04-08 20:23)
  Ja man ska ju inte skratta, men det är svårt att låta bli… låter nästan som om det skulle kunna vara något jag hade kunnat göra, fastna i en brödrost 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.