Det var fredagsskoj, det!

Tänkte lite igår, vad knäpp vi kan vara ibland, ja inte bara ”vi”, familjen Lundmark-Hällsten, utan folk i allmänhet. Om man dukar fram middag, för att ta ett exempel, och maten kommer direkt från plattan eller ugnen och man tar för sig, stoppar in i munnen och inser att det är varmt…så kan man inte låta bli att säga det.

Eller att man dricker nykoke kaffe…det var varmt det här, är det kokat på björkvén. Precis som om man inte visste, att maten/kaffet skulle vara varmt. Men säger vi samma sak om glass? Hurven, det var kallt det här! Nä, man gör ju inte det, men varför? Mja, man vet ju att glassen är kall, men maten då, förstod vi inte att den skulle vara varm, hm, den där får man klura vidare på 😀

Apropå mat och dryck så kom jag ju osökt att tänka på dessa Soda-Streams som många har hemma, för att göra sitt egna bubbelvatten. Vi har också en, inte alltför ofta använd, men ibland kan det vara gott.

Så skulle Nicco och Gustaf ha måltidsdryck till middag och jag sa att ni kan ju kolsyra den, det är ju inga problem, man blandar, som man blandar saft, typ. Så kom hon ner med en tillbringare färdigblandad dryck och hade ville veta hur man nu skulle göra…tur, för jag visste redan att man absolut INTE, kan kolsyra färdigblandade saker…och detta kan jag lugnt säga att jag är vis av erfarenhet av.

Picture this…sent 80-tal, vi bor på Mariehem, jag, Åke och Theresé. Vi har införskaffat en Soda- Stream och vi skulle fredagen till ära, göra oss en liten grogg. Och kom på den smarta idén att göra den direkt i streamern…why not, liksom.

Blandade groggen med renat och Cola essens, sedan in i apparaten och tryckte ner kolsyreknappen…*POFF* sen hade vi grogg ända upp i taket och i hela köket…hahaa…det var fredagsskoj, det 😀

003 005

Önskar er alla en trevlig lördag!

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Du är så rolig med dina funderingar! 🙂 Soda Streamern använder jag nästan varje dag, för jag dricker ju bara vatten hela tiden, men har aldrig försökt skicka upp något i taket. 🙂 🙂 Synd på den groggen. 🙂 Det kunde ha gått riktigt illa… att flaskan gått sönder och exploderat i ansiktet. För det gjorde den väl inte?
  Ha en skön helg! Kram! 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Nä, ingen flaska gick sönder, glasflaskor var det dessutom på den tiden. Det blev bara ett övertryck och det sprutade ur apparaten, Party, party!!! 😀

 2. Caanita

  Apropå det här med glassen………..En äldre farbror som inte varit bortbjuden särskilt ofta, blev bjuden till ett kalas där ett buffé bord stod framdukat. Han tog en stol, satte sig direkt vid buffén och åt sig mätt och nöjd. När han fick glass till efterrätt, blåste han på skeden och sade när han fick glassen i munnen, ”hä va då värst vad det här kallne fort”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.