Problem löst!

Åke fixade dammsugarkröken som jag rivit sönder, och den testkördes igår…gick inget vidare, efter 5 minuter hade den gått sönder igen. Jag hade dessförinnan letat på nätet efter denna krök, men hittade ingen som stämde in.

Det står Miele 30 år på dammsugaren och därför vet jag nu att den faktiskt är 15 år gammal och ”still going strong”. Nå, jag bestämde mig för att åka ut på Mats Åke på Teg, där jag köper dammsugarpåsarna, och hade en baktanke om att köpa en ny dammsugare om dom nu inte kunde tipsa om en reservdelsplats, någonstans i världen.

Och döm om min förvåning, då dom hade kröken hemma och den passar ju 😀 Visserligen ingen billig sak, och jag sa till försäljaren att jag hade funderat på en ny, dom kostar ju allt från 1500 upp till 3000, men hon sa att Miele var så bra att hon inte tyckte att jag skulle lägga pengarna på en ny, utan bara ta kröken. Ja, det var ju också förvånande, annars kunde man ju tänka att dom vill kränga så mycket som möjligt 😀

Jag kostade även på ett nytt dammsugarmunstycke, det som sitter på, har ju nu harvat runt golvet i lika många år som den är gammal så det kan vara dags med nåt nytt.

Inför morgondagen har vi planerat fint väder, och då ska vi sitta ute och grilla en köttbit tillsammans med la familia Tina och Christian. Ute så långt som möjligt, eftersom det finns kattallergiker i familjen. Men bara solen skiner som den nu gjort på eftermiddagarna så klarar vi oss nog rätt så långt, om vi börjar lite tidigare än ”vanlig” middagstid. Solen står ju inte allra högst på himlen, än.

Och det får kanske representera den sista måltiden, tillsammans här, då dom tänkt överge Umeå för flytt söderut och så småningom, ännu en flytt till soligare breddgrader. Men hey, bara för att dom flyttar så är det inget som säger att man inte kan träffas för det, lite krångligare bara 😀

Så tänkte jag avsluta med en förfrågan eller om någon kan lämna ett tips på en lättläst, rolig bok, i stil med hundraåringen, eller Kaffe med rån, den ska vara lättsam och helst utspelas i Sverige. Har varit en sväng på biblioteket, men det är ju jättesvårt. Oftast säger ju dom första två sidorna väldigt mycket om fortsättningen, men det gäller ju fortfarande att hitta igen dom. Tacksam för tips! Önskar er alla en toppen onsdag!

Foto1636

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Chatarin

  Boktips…har du läst Fredrik Backmans böcker ? En man som heter Ove, Mormor hälsar på och säger förlåt och Britt-Marie var här. Jag lyser på böcker och dessa var lätt lyssnade.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hej! Jo jag har den boken i hyllan, har börjat läsa den, problemet är att jag ska högläsa för en annan person, och jag känner att den kanske inte riktigt skulle gå hem där. Men du tipsade i alla fall, bra, för då ska jag kolla efter Fredrik Backmans andra böcker, så långt tänkte jag inte själv 😀

 2. Maggan

  Jonas Jonasson som skrev om hundraåringen har ju sedan kommit med ”Analfabeten som kunde räkna”. Boken är i samma stil. Har läst den. Nästan lika bra men man väntar sig kanske för mycket. Hundraåringen är ju svårslagen.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja, den boken har jag läst 😀 Och som du säger, hundraåringen var svårslagen 😀 Tack för tipset i alla fall.

 3. Bosse Lidén

  Karin Holmqvist har skrivit många lättlästa böcker. De två bästa är ”Sirila gentlemän sökes” och Potensgivarna. Handlingarna är alltid förlagd till orter på Österlen.
  Kul att läsa att det gick att få tag på reservdelar till en äldre variant.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Kul, jag fick tips på FB om just potensgivarna, och sedan läser vi ju faktiskt din bok också, och den är absolut funkis, vi skrattar och förundras. Fast att läsa krönikor, är lite som pausmusik, det går fort, man kan lägga ifrån sig boken och sedan bara plocka upp och ta en snutt igen. Medan en roman, blir mera att lära känna omgivningar, man fantiserar om vad som ska komma, så det blir två skilda saker. Nä, jag ska definitivt kolla upp Karin Holmqvist, samt Fredrik Backman, tack så mycket!

 4. Caanita

  Jag förstår dilemmat, det handlar inte om vad man själv vill läsa, det måste bli något som lyssnaren vill höra.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja…du gissar rätt, och det blir lite av bägge delarna, man ska gilla det man läser och lyssnaren ska hänga med 😀 Fast jag har märkt efter x anta böcker att det är lite av ett knep att få till berättarrösten, inlevelsen och så vidare, men det är kul 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten