Vilken överraskning, galet!!!

Oj vad snopen jag blev, då jag igår, blev uppringd av en läkare från projektet Scapis, ni vet det där med hjärta, kärl och lungor. Inte snopen för att hon ringde, men överraskad över vad jag får höra.

27973886_10156057219226585_902786188363594034_nNi vet, alla prover jag tagit har ju visat att jag är topnotch…typ 😀 Men nu spelar tydligen provsvar ingen roll, dom kan visa på bra värden fast man ändå inte är helt hundra…wow!

28056321_10156057219446585_3197231347884663643_nDet innebär, att om jag inte gått med i detta projekt, så hade alla fortsatt att säga att mina kolesterolvärden ser så fin ut så det är inga problem, fram till den dagen, då kärlkrampen skulle ha satt in, eller för all del, en hjärtinfarkt är ju också vad förträngningar i ådrorna kan leda till.

Jag har förkalkningar runt hjärtat och i halspulsådrorna, detta såg dom på ultraljudet och vid skiktröntgen. Jag fick frågan om jag känt av något, men det har jag inte och det innebär väl att detta inte är så allvarligt…än i alla fall.

Hon vill att jag kommer och gör ett arbetsprov och sedan får jag tid på hjärtmottagningen så får dom klura ut om jag ska ordineras specialkost (har jag visserligen redan) eller om det blir att medicinera. Beror ju på hur pass allvarligt jag reagerar på testerna.

Gissa om jag är glad att jag gick med i detta forskningsprojekt, för annars hade jag varit helt ovetandes. Och nu undrar man ju, hur många som det finns därute, som har exakt samma sak, men inte vet, förrän dom sitter på pottkanten? Hon sa så här, dina kolesterolvärden är bra…men bara för dom som inte har förträngningar eller förkalkningar i ådrorna, har man det, så ska man ligga lägre…YEPP!

Nu ett tips till er som har barnböcker liggandes, detta hittade jag på VK igår och jag citerar:

”Har du barn- och ungdomsböcker som ligger i ditt förråd och tar plats? Under Bokveckan hjälper vi Hjältarnas hus att fylla på sitt bibliotek. Kom och lämna dina böcker till oss så ser vi till att barnen får glädje av dem!
Arrangör: Västerbottens-Kuriren
Tänk på att böckerna behöver vara hela och rena.Du kan också lämna dina böcker hos kundservice i VK Mediahuset på Förrådsvägen 9, måndag-fredag vecka 11 klockan 08.00-15.00.
Hjältarnas hus är ett tillfälligt hem där sjuka barn och deras familjer får möjlighet till en fungerande vardag.” Slutcitat

28071232_1605359552881058_4848817809654135623_oOch nu avrundar jag med att spela en go´låt från svunna tider och önskar er alla en toppen lördag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Harriet

  ahaa så spännande ändå! När jag fyllde 50 för några år sen, så fanns det en annan studie som hette Vip Viza som var nåt liknande. Jag hade också kraftiga förkalkningar enl ultraljudet, speciellt på vänstra sidan. Men min vdc (Dragonen) är inte så intresserad av detta, då jag inte är helt säker på att de ens har koll på vad det är för studio, och vad det innebär? Men såklart att man själv kan räkna ut att ett onödigt tjockt och trögflytande blod har det svårare att passera i trånga oelastiska kärl. Tack för upplysningen, om att ”vi” bör ligga lägre på kolesterolen!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jamen det är ju helt galet att man inte får bli informerad om sånt här, kan ju sluta väldigt olyckligt, för många. Har du kanske fått göra ett arbetsprov också? Annars kanske man kan begära det och där får se vad man klarar av. Ha en fin lördags kväll!

 2. Harriet

  Jo jag fick göra ett arbetsprov, och det var nog okey, för jag hörde inget om det sen. OM du också ska ner med dina blodfetter ytterligare, så kan jag rekommendera att köpa de där havrehjärtarna de har på apoteken. Betavivo…nånting heter de. Knappt en dl per dag. Jag äter dessa till frukost alla mornar innan jobbet. Men är jag ledig så äter jag nåt godare 🙂 Typ mackor!De har en blodfettssänkande egenskap, och jag fick då ner mina värden med detta. Jag åt visserligen chiafrön till…men nåt var det som sänkte de iaf. Jag var inte så sugen att börja äta Stattiner, som har rätt så många otrevliga biverkningar. Fast ibland måste man ju välja mellan pest eller kolera. Lycka till för dej!!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja jag gissar att det är efter arbetsprovet dom avgör om man kan sköta det via kost eller om det blir tabletter. Jag steker i Becel och har även det på mina mackor, äter så hälsosamt jag bara kan (tycker man ju själv) men det är klart, man kan alltid förbättra sig något. Tack för tips, ska kolla in det där betavivo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten