Svara inte på 72221, BLUFF!!!

Facebook kryllar av små tester hit och dit, eller så här skulle du se ut om 50 år, den här personen är du egentligen, din skyddsängel är…and so on i evighet!

Jag klickade in mig på en IQ test, för nån vecka sedan, svarade på frågorna och kommer fram till slutet, där ska man då fylla i mejladress och mobilnummer och NEJ, det gör jag inte. Är inte intresserad av att få en massa dynga till min mejl eller på sms, utan tänker att det är synd om dom som fyller i det här, för nåt svar på deras test, lär dom aldrig få ändå, eller så får man betala för det.

I morse fick jag ett sms, ser ut så här:

56191415_10157035052846585_6236238307009757184_nGooglar på detta och ser att det är knutit till bland annat ett IQ test man kunde göra, men jag fyllde ju aldrig i mina uppgifter så vart har dom grävt upp det?
Och nej, jag kommer inte att svara på detta sms, för tydligen är det precis vad dom vill att man ska göra. Fast jag har en STOR lust att skriva FUCK OFF tillbaka, men inte ens det kommer jag att göra för då tar dom väl det som en bekräftelse, eller vad tror ni?

Så ni är nu varnade, får ni detta, klicka inte på den markerade texten och svara inte. Håll koll på mobilräkningen så dom inte dragit pengar, polisanmälan kan man också göra, men räkna inte med en spänn tillbaka, precis som andra bluff företag så lär inte dom här sitta i Sverige heller och då är dom snudd på, tjoffe med sina bedrägerier.
Jag ska se om jag hittar igen den där testen jag gjorde så ska jag anmäla den till Facebook och se om dom gör nåt åt saken, stort tvivel, men ändå. Kan ju även kommentar det inlägget med vad jag just skrivit här, bara för att.

Läser också att det är många ungdomar/barn som blivit lurade av detta så kan ju vara en idé att tala om för era barn om ni har några, vad dom ska undvika.
Torsdag och jag är ledig, underbart, ända till måndag till och med. Blir väl en del städning med tanke på vädret ute, mycket sand och grus som dras in med hunden. Har lust att duscha honom men så undrar jag i mitt stilla sinne, varför…en promenad efter duschning så ser han likadan ut igen.

56691298_10157035054876585_4791149500313894912_nImorgon ska några kollegor komma hit på fika, bara för att vi kan, så jag ska baka nåt, tänkte jag, eventuellt ska jag iväg på uppdrag som kontaktperson en stund idag och på lördag kommer B:son hit, men annars är jag oplanerad, även fast det kanske inte lät så 😀

Ha en fin torsdag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Det kommer så jäkla mycket dynga från mail o sms numera så man blir helt trött alltså..
  Nä fy. Numera avreggar jag mig överallt där det går men de hittar väl sätt å komma åt mig ändå haha…

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja problemet här är ju att jag inte registrerade mitt nummer så, som nån skrev under mitt inlägg på FB, så kanske det är via FB dom fått tag i mitt nummer…

 2. gggg

  Jag har avconectat mitt kort så det inte kan göra internetköp/utlandsköp. Gör detta att deras dragning från kortet inte kan göras?

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag vet inte hur det fungerar idag, men för flera år sedan, då folk blev lurade av ett bolag som kallade sig för Parfymsverige/cosclub, så spärrade folk kortet. Men jag uppmanade även till att skicka in en uppsägelse av deras så kallade medlemskap, som man inte bett om. Jag skrev även där att jag skulle göra en polisanmälan, dom drog inte mer pengar av mig, efter det. Nu vet jag inte vad det är för typ av företag du råkat hamna i, har du kontaktuppgifter till dom? Jag mejlar även mitt svar till dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.