Ofrivilliga händelser är helt normalt, tro mig…

Vet vilka som tömmer fågelmataren på talgbollar. Kajorna, är på hugget och det är speciellt gynnsamt för dom nu, då snön, når ända upp till behållaren.


Men jag sa till Åke, varför är man irriterad över att dom, tar maten? Dom behöver väl lika mycket att som andra fåglar. Deras näbb är inte nämnvärt större i förhållande till kroppen, som en gråsparv, eller?


Nä, låt dom äta, dom med, bra att vara vän med dom, så kanske man slipper fågelskit i skallen.


Apropå att tömma saker. När vi installerade dom där 2 hinkarna under diskhon, till matavfall och övriga sopor, så frågade Åke varför det var hål i sidorna på hinken. Ja man kan ju välja, det finns dom som är utan också. Men ja, sa jag, det är väl för att det ska lukta mindre, inte vara så tätt, och då torkar det väl dessutom bättre. Bra svar…tyckte jag 👌✌️

Och det ångrade jag så smått, då jag skulle ta upp papperspåsen och tömma hinken. Tömma, var rätt ord, i alla fall. Gissa glädjen då botten gick ur påsen och jag fick ett halvkilo kaffesump, blandat med annat, på golvet, inne i skåpet, på själva installationen…JÖSSES, gissa om jag hade önskat att hinken hade varit utan hål.


Nåja, jag fick ju lite städat igen, haha, även om det var högst ofrivilligt. För är det nån gång, sånt där händer, så är det ju då man faktiskt INTE har tid.

När går en tandlagning sönder? Jo, när det är fredagskväll eller första dagen på semestern. När blir barnen sjuka? Jamen då det är skollov. När är hunden mest nödig, hm…då det regnar och är snöstorm, förstås. Det är Murphys lag, rakt av. ”Om något kan gå snett kommer det att gå snett, och vid sämsta möjliga tillfälle”.

Kanske Murphy skulle ha varit mitt mellannamn 😬


Fint ute igår, jag fascinerades av is och snöblocket som liknade ett tefat, under en bro.


Och ja, jag är körd, var tvungen att återigen fota från bron över Tvärån. Snön ser ut som glasyr på en tårta.Och en bild från lekparken.

Ha en fin onsdag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Jimpa svär över soporna här hemma också haha..

  Men du. Jag blir också lite sur när de stora fåglarna roffar år sig och förmodligen är det väl just det : att de är stora och skrämmer bort de små.
  Tror det speglar vår känsla för rättvisa på nåt sätt.

  Hoppas vi kan ses snart ❤️ kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja exakt, det var min tanke också. Vi är experter på att sätta våra känslor på djur. Och en stor person som ger sig på en liten, den har ju gjort bort sig, rejält. Men jag har ofta sett småfåglar, jaga stora skator och faktiskt rovfåglar, och dom flyr, hahaa… då har dom säkert gått över gränsen. Kanske upplevts som hot för deras fågelungar eller nåt sånt. Ja det hoppas jag med <3 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.