Orange 🟠 eller svart ⚫ humor, en tolkningsfrĂ„ga.

Jag blev sĂ„ld pĂ„ Marie Tillman, och köpte en bok av henne. Lite jag över henne, haha, fast jag skulle förmodligen inte, sĂ€ga det hon skriver, men jag skulle absolut kunna tĂ€nka det 😅


Sen Àr det bÀst att klargöra att det Àr stor skillnad att sÀga och tÀnka, kontra mena, det man sÀger. Jag skulle inte sÀga det för att det lÀtt kunde missförstÄs. JodÄ, jag har vÀnner som kan höra ett och annat men vi kÀnner varandra, och dÄ har man oftast en viss jargong.

Och dom gĂ„nger jag inte har dom i nĂ€rheten, och Ă€r osĂ€ker pĂ„ hur mottagaren skulle ta det, sĂ„ tĂ€nker jag det bara. Åke fĂ„r nog ocksĂ„ höra en del, speciellt dĂ„ teven stĂ„r pĂ„, och man kanske fortsĂ€tter en mening som nĂ„n sĂ€ger, fast man sĂ€ger förstĂ„s nĂ„t annat.

Visst kan han ibland tro, att jag Àr seriös, och dÄ fÄr jag allt frÄga om han inte fattat att jag driver. Mjo, vi har vÀl allihop olika typer av humor och kan se det roliga pÄ olika sÀtt. Det beror pÄ hur vi tar in och tolkar det som sÀgs och sker.

Satt ute en svÀng igÄr, innan jobbet. Det Àr roligt att se pÄ fÄglarna. Skator, krÄkor och kajor, gÄr inte ihop. Oftast Àr det skatorna som verkar Àga plejset. HÀr tolkade vi först situationen som brÄk. En skata och krÄka flyger upp i tallen. Men sen sitter dom tyst och stirrar ut varandra.


Tittar bort…


KrÄkan piper plötsligt ivÀg, utan vÀsen.


Och sedan skatan…


Winstone försöker hÄlla sin status som gÄrdsherre, och provar skrÀmma, duvor, kajor, krÄkor och skator pÄ flykt. Han skÀller dock inte elakt, utan buffar mer, och visst flaxar dom ivÀg, en liten stund, och Winstone ser nöjd ut, den lilla stunden. SmÄfÄglar bryr han sig inte om, dom fÄr Àta fred.


Åke grĂ€vde fram en gammal vikbar stol, den hade Nicke skaffat frĂ„n nĂ„t stĂ€lle. Sedan hade Nicco den pĂ„ balkongen dĂ€ruppe, och sist den anvĂ€ndes var av Lelle, hĂ€r ute.


Nu Àr den tÀmligen trasig i sits och rygg. Skickade en bild till Theresé och en liten tanke jag fick, what about tyg i orange, och sedan en Linus pÄ linjen, pÄ ryggtyget.

Mm… vi fĂ„r se, om det blir. Men vi diskuterade lite och klart att svart tyg Ă€r mindre risk för att det blir flĂ€ckar pĂ„. SĂ„ en Linus i orange…kanske đŸ«ą

Ha en fin tisdag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten