Spöken đŸ‘» och andra đŸ‘œ…vĂ€sen…

SlÀngde ihop nÄt gott till kaffet igÄr förmiddag. Annelie dök in hÀr vid 11 tiden.


Efter lite försnack drog vi ivĂ€g för en lunch pĂ„ Nybro… gott, som vanligt.


Fortsatte till bÄsloppisen pÄ Mariedal, jösses, det finns ju som ingen chans att man kan gÄ igenom allting dÀr. TÀnk vilka grejer det finns, seriöst, och till vad, liksom.


Sen kan man undra hur jag Àr funtad som köper saker som jag verkligen inte behöver, haha. Ett litet penningfat blev det, har ju ett sen tidigare. Gjord i begrÀnsad upplaga.


Rosendahls hade stĂ€ngt, det enda stĂ€llet Annelie egentligen hade tĂ€nkt sig till. DĂ€r hon köpt en mangel som hon inte fick med sig, sist NĂ„, det löstes snabbt. Till helgen Ă€r det tĂ€vling i Övik, sĂ„ hon avbokade sitt hotell och bokade in sig i vĂ„r buss, sĂ„ kan hon hĂ€mta mangeln pĂ„ fredag eller lördag.

Med tanke pÄ slit och slÀng, sÄ innebÀr vÀl egentligen köp pÄ loppis, att man Äterbrukar, eller hur? Jag Àr med i en sÄn grupp pÄ fejjan, och det hÀr Äterbruket, som en Jannike Karlsson gjort, föll jag handlöst för.


Hon har gjort detta konstverk av handdukar, filtar och annat som hon ÀndÄ hade tÀnkt slÀnga. Och det fick dÄ bli spöken av cement.

Man blöter tyget och vrider ur vattnet. Blandar cement till lÀmplig tjocklek. LÀgger i tygerna sÄ allting fÄr cement pÄ sig. StÀllningen har hon byggt av spillvirke, hÀr Àr det vÀl bara fantasin som kan sÀtta stopp. Sedan klÀdde hon in sjÀlva stÀllningen med dom cement indrÀnkta tygerna. Hon anvÀnde hönsnÀt runt armarna och huvudet. Wow, sÀger jag, och önskade att jag hade drivet att göra detta sjÀlv.


Fast det kanske Ă€r bra att jag INTE har det drivet, risken fanns ju dĂ„ att vi hade spöken runt hela huset…


Avslutade kvÀllen med ett samtal till Spanien. HÀr pratade jag och Tina om spöken, minsann, eller oroliga sjÀlar, andar och vÀsen. Vi pratade om UmeÄ, Àventyr, rosa rum och Ikea. Hon kommer nÀmligen upp hit, som tvÀrt, om en mÄnad, det ska bli jÀttekul att ses igen. En heldag fÄr vi, sÄ nog lÀr vi Äka ut pÄ nÄn typ av shopping, vi med.

Kanske vi har ett vĂ€sen hĂ€r i huset, som gillar smĂ„bus, eller sĂ„ Ă€r det mina minionerna som Ă€r som smĂ„ drama queens. En av dom gjorde i alla fall ett dramatiskt svanhopp ut ur skĂ„pet igĂ„r. Jaaa, hon öppnade inte skĂ„pet sjĂ€lv, utan det gjorde jag för att stĂ€lla in en kopp… dĂ„ passade hon pĂ„, minsann.


Ha en fin onsdag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten