Jag skulle behöva en PR đŸ€”đŸ˜‚

PĂ„ mĂ„ndag lĂ€mnar TheresĂ© landet, för en tripp till Kina. Hon reser i arbetet och ska nĂ€rvara vid en invigningsceremoni av bygget av en ny fabrik. DĂ€r kommer bland annat deras borgmĂ€stare att nĂ€rvara. En av projektledare ska bĂ€ra nĂ„gon hörnsten och TheresĂ© har blivit tillfrĂ„gad om hon och en frĂ„n Kina kan vara presentatörer. Dessutom vill dom att hon ska bĂ€ra kolt. Wow, sĂ€ger jag, vilken resa hon fĂ„r göra đŸ€©

Enda jobbrelaterade resor jag gör, Ă€r till och frĂ„n arbetet… en resa pĂ„ 5 kilometer enkel vĂ€g 😅

Fast, Ă„ andra sidan, ska jag vara glad för det. Hur mĂ„nga gĂ„nger tror ni annars att Polisen fĂ„r ta emot orosanmĂ€lningar dĂ„ jag försvunnit frĂ„n alla radarfrekvenser. Ska jag resa fĂ„r jag anlita en PR (personlig reseguide). SĂ„g en nostalgibild pĂ„ fejjan igĂ„r, dĂ€r barnet hade en sele. Inte sĂ„ ovanligt pĂ„ 60-70 talet. HĂ€r lĂ„nar jag en bild frĂ„n wikipedia. Barnselar anvĂ€nds ju Ă€ven idag, fast kanske mest i skidbackar. Jag har sjĂ€lv, aldrig sett nĂ„gon gĂ„ med ett barn i sele, men… 👀

 

Mja, det kanske min PR skulle fÄ ha pÄ mig med. SÄ jag inte helt plötsligt gör en avvikelse frÄn den, minutiöst planerade resrutten, och hamnar i en mörk ÄtervÀndsgrÀnd, fast dÀrinne hittar jag ÀndÄ en utgÄng, som ingen annan mÀnniska hittar efter mig. HÀr Äsyftar jag givetvis det dÀr tipset jag fick dÄ jag klev av planet pÄ Arlanda.

-Ta rygg pĂ„ folket! Och det gjorde jag ju, fast ”folket” gick in pĂ„ toan, och dĂ„ var jag lost. Men… jag hittade till sist, en vanlig trappa, som det sedan hördes, inte ens skulle finnas dĂ€r. Vilka talanger besitter inte jag!!

Åke for och shoppade loss pĂ„ en ny brevlĂ„da, vĂ„ran ser nalta misshandlad ut. Den ska upp dĂ„ nya brĂ€dor pĂ„ staketet, kommit pĂ„ plats. Han köpte Ă€ven en mjukare jĂ€rnkratta sĂ„ man fĂ„r upp stenarna frĂ„n grĂ€smattan och en skurborste för altanen.

Tittar man nu pĂ„ vĂ€derprognoserna fĂ„r man vara glad om det blir en fin dag inom nĂ€rmsta 2 veckorna. Regn och snö Ă€r att förvĂ€nta sig. Men men… bĂ€ttre dagar kommer. Nu undrar jag om jag vid tillfĂ€lle, skulle kunna smeta in altanen med Ă€ttika, som jag lĂ€ste nĂ„nstans, och det ska dĂ„ lösa upp en hel del smuts. Ja man ska ju blanda ut Ă€ttikan förstĂ„s, det har jag koll pĂ„.

Det kan ju inte hÀnga pÄ vÀdret i alla fall. Sen kan man vÀnta med sÄpskurningen till en soligare dag.

Snö soffan Àr i alla fall ett minne blott.


Det gÄr verkligen undan dÄ det sÀtter fart med snösmÀltningen. SÄg att tjÀlen inte varit speciellt djup i vinter och dÄ rinner det ju undan bÀttre. NÄnting som dÄ blev positivt med snömÀngden vi fick, och att den kom sÄ fort. För dÄ hann inte backen frysa.

Fotade lite av fortskridandet av bygget vid Östra Station. HĂ€r för 1 Ă„r sedan…


Och igĂ„r…


Det gÄr undan, lika snabbt som man brukar glömma hur det en gÄng sÄg ut. En av mina vÀnner som jag hÀngde med, bodde i en av trÀkÄkarna dÀr nere pÄ SÄgargatan. Det kÀnns som en annan del av vÀrlden om man idag, tÀnker pÄ hur det sÄg ut dÄ, pÄ 80 talet.

Planen idag Àr att Äka pÄ Avion och köpa ett par bra skor att gÄ i. Det lÀr jag ju göra innan lunch, eftersom jag jobbar idag. Man hinner inte sÄ mycket pÄ förmiddagarna dÄ man har tider att passa.

Avslutar med en fantastiskt fin bild som Annelie Wallmark tagit frĂ„n deras altan pĂ„ Rote, i Renbergsvattnet…wowfaktor pĂ„ den!! Och en fin dag till er!

Maria Lundmark HĂ€llsten