Och sen kommer jag…därefter..

Idag står det Åke i almanackan, så nu undrar jag lite stillsamt vad han ska bjuda på…

Jojo, tror inte att han sätter på sig bagarmössan och snor ihop bullar eller tårta för en namnsdag. Vi har väl som fasat ut, namnsdagsfiranden överlag. Då man var barn, var det lite eljest. Nåmen, ett grattis kan han i alla fall få av mig, Åke dagen till ära. Grattis!! Gammal bild för er som inte vet hur han ser ut utan skägg 😁


Vi var ute och fixade på gården igår. Krattade, tog fram fågelbadet.

Fram med odjuret och flyttade ut dom astunga stolarna, så nu saknas bara eldstaden.


Tvärfor till Granngården för att köpa trädgårdshandskar och kom hem med ny fågelmatare och skallösa frön.


Pausade med kaffe, tittar upp mot himlen och ser detta fenomen.


Upplevelsen blev att det var skugga på kondensstrimmorna efter flygplanet. Något jag aldrig sett förut. La ut bilden i en Norrlandsgrupp på FB, där man delar foton. En kvinna frågade om hon fick låna bilden, hon ska visa den för en rymdfysiker, spännande.

Men seden kommenterade andra och här tror jag mig då fått svar på vad det kan vara. Att se skuggor i motljus, är nog inte så troligt. Möjligen om kondensstrimman är just ovanför molnen så att det är ”undersidan” på skuggan man ser. Annars kan flygplan göra ”hål” i moln i och med, att de värmer upp luften så att molnet ”dunstar bort”. Och samtidigt skapar planet moln genom att tillföra fukt.

Och en annan skrev att det var rätt självklart att strimmorna ger skuggor. Men inte ofta man har turen med position, för att se dem. Det måste ju finnas något för skuggan att synas på, ex-vis lägre moln.

Nåja, det var i alla fall en första gångs upplevelse för mig. Jag har aldrig sett något liknande förut. Dom som kommenterade skrev också att det inte alls behöver vara som dom skrev, men kan vara ett alternativ.

Följde även med vår hyresgäst på en lätt guidning upp till NUS där han ska göra praktik på neotalen. Dit hittade vi med en gång…fantastiskt, för att ha mig som guide.

Och sen kommer jag, därefter…haha..


Träningen utfördes i vanlig ordning. Undrar om det är den, som gjort att jag faktiskt inte ens känner av i armarna, att jag krattat under dagen Underbart i så fall, för då vet man att man börjar få belöning för det man gör.

Idag ska Theresé introducera det samiska i Kina. Med invigningen av fabriken. Hon la ut detta på FB igår.


Ska bli roligt att höra hur det gick med alltihop. Hon tycker att deras viner hade intressanta etiketter.


Tror att upplevelsen därifrån kommer att ta ett tag att smälta. Det blir ju kort men intensivt. Tur att man kan fota så man kan gå igenom och minnas, efteråt.

Nu tillagning av middag, eftersom jag jobbar idag, sedan utgång til utsida hus, för lite laddning av sol. Ha en fin dag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten