Analyserar egen teori đ€đ§đđ
ApropĂ„ gĂ„rdagens frĂ„ga om det finns en rĂ€tt eller fel sida av brödet att bre smör pĂ„, sĂ„ fick jag en kommentar. DĂ€r skriver en som kallar sig âNormal viktigâ, att man smörar pĂ„ den groplösa sidan för att hĂ„lla ner smörmĂ€ngden. Och det ska i sin tur leda till att man hĂ„ller sig normalviktig.
Jag kontrade med, att jag sjÀlv, styr smörmÀngd med smörkniven, oavsett vilken sida jag brer pÄ
Det mesta beror sig nog pĂ„. Ăter du 10 mackor per dag med enorm smörmĂ€ngd, kan det sĂ€kerligen hjĂ€lpa till att sĂ€tta sig pĂ„ fel stĂ€lle, OM, du inte har ett kroppsarbete dĂ€r du gör av med en massa kalorier och energi. Och lite beroende pĂ„ vad du Ă€ter resten av dagen.
Jan A höll med och kommenterade inlĂ€gget pĂ„ FB dĂ€r han skrev: âMan brer ju smöret pĂ„ den gropiga sidan sĂ„ att man fĂ„r mer, det Ă€r sen gammalt…â  Precis dĂ€r och dĂ„, fick jag plötsligt en annan teori, och svarade att jag skulle Ă„terkomma i dagens analys av saker och ting, vilket jag nu tĂ€nker göra.
Har ni googlat Husmans nÄn gÄng och kollat bilderna? Eller andra bröd för den delen.
Om inte, sÄ hÀr ser det ut, allt som oftast
Ăndrar man bildsök till Bröd mjukkaka sĂ„ fĂ„r man se sĂ„nt hĂ€r
Dom flesta presenterar sina bröd med hÄlen uppÄt. HÀr kan jag inte sÀga att jag vet varför, men tÀnker spontant att det ser godare ut. NÀr du bakar brödet sÄ Àr det den sidan som Àr uppÄt. Vore vÀl hysteriskt roligt att baka en fin fin sockerkaka
Men sen, vĂ€nda upp den pĂ„ glasfat fast lĂ„ta den ligga upp och ner. HahaâŠjapp dĂ€r spĂ„rade jag lite och hade jag skrivit det i en mat och bakgrupp pĂ„ FB sĂ„ hade flera kommenterat att dĂ€r har du fel. Man smörar ju inte en sockerkaka!!
Och en sista grej, bara sÄ dÀr, för att. Om ni smörar en skorpa, vilken sida vÀljer ni?
Förmodligen MITTEN, hahaa…
NĂ€r man lĂ€ser vad andra skriver tĂ€nker jag vĂ€l mest att man inte lĂ€ser sĂ„ noga, man hakar upp sig pĂ„ smĂ„saker och man missar ord i texten. Som till exempel, jag âtrorâ, jag âgissarâ, jag âvet inteâ, âegen teoriâ. Jag lĂ€mnar brödĂ€mnet helt öppet för alla att göra som dom vill. Vi kommer förmodligen aldrig komma fram till vad som Ă€r rĂ€tt och riktigt, för du gör som du sjĂ€lv anser, blir rĂ€tt för just dig.
Jag hade en trevlig fikadejt pÄ VÀsterbottens Museum igÄr.
Efter prat och gott fika Äkte vi upp pÄ 2:an, och placerade oss i varsin stol och kollade in filmsnuttar frÄn gamla UmeÄ fram till mitten av 70 talet. Filmen snurrar pÄ hela tiden och jag mÄste sÀga att det var roligt att se.
Tappade hakan lite dÄ dom visade lite frÄn Barnens Dag 1968.
Guess what, det var dÄ, 1968 som mina förÀldrar var dÀr med jag och Sivert. Bildbevis finns, det var bild som pappa knÀppte, dÄ vi Ät sockervadd.
Bara tanken att se filmsnutten och veta, att nÄnstans dÀr i vimlet kanske dom stod just dÄ. Fantastiskt kul!
Man fick Ă€ven se frĂ„n asfalteringen av Kyrkbron samt invigningen.Â
VÄr gamle vÀn Nisse Redin, körde asfalt pÄ den tiden och à ke hade nyss lÀrt kÀnna honom. Nisse körde bland annat asfalt till brobygget. HÀr Àr Äret 1976 och à ke följde med Nisse pÄ en lastbils svÀng till Sundsvall. Nisse i egen hög person
Och en annan bild som Nisse tog av Ă ke.Â
SÄ tips Àr att Äka dit och kolla in den. Inte sÄ lÄng men ÀndÄ. Det finns ju annat man kan kolla pÄ ocksÄ.
Det var dĂ„, mina vĂ€nner och lĂ€sare, och idag Ă€r idag. TĂ€nk, jag ska ut och fika idag med, jisses vilken fika vecka det blev. Fast jag vĂ€ljer lunchmackor istĂ€llet för godsaker, det duger gott det med. Ha en fin fredag allihop, och hĂ€r avrundar jag med detta klipp. ApropĂ„ rĂ€tt eller fel sida, vad Ă€r upp och vad Ă€r ned, baksida och ovansida, lalalalaaallaaâŠ
Senaste kommentarerna