Analyserar egen teori đŸ€”đŸ§đŸ˜đŸ˜

ApropĂ„ gĂ„rdagens frĂ„ga om det finns en rĂ€tt eller fel sida av brödet att bre smör pĂ„, sĂ„ fick jag en kommentar. DĂ€r skriver en som kallar sig ”Normal viktig”, att man smörar pĂ„ den groplösa sidan för att hĂ„lla ner smörmĂ€ngden. Och det ska i sin tur leda till att man hĂ„ller sig normalviktig.

Jag kontrade med, att jag sjÀlv, styr smörmÀngd med smörkniven, oavsett vilken sida jag brer pÄ

Det mesta beror sig nog pĂ„. Äter du 10 mackor per dag med enorm smörmĂ€ngd, kan det sĂ€kerligen hjĂ€lpa till att sĂ€tta sig pĂ„ fel stĂ€lle, OM, du inte har ett kroppsarbete dĂ€r du gör av med en massa kalorier och energi. Och lite beroende pĂ„ vad du Ă€ter resten av dagen.

Jan A höll med och kommenterade inlĂ€gget pĂ„ FB dĂ€r han skrev: ”Man brer ju smöret pĂ„ den gropiga sidan sĂ„ att man fĂ„r mer, det Ă€r sen gammalt…”  Precis dĂ€r och dĂ„, fick jag plötsligt en annan teori, och svarade att jag skulle Ă„terkomma i dagens analys av saker och ting, vilket jag nu tĂ€nker göra.

Har ni googlat Husmans nÄn gÄng och kollat bilderna? Eller andra bröd för den delen.

Om inte, sÄ hÀr ser det ut, allt som oftast

Ändrar man bildsök till Bröd mjukkaka sĂ„ fĂ„r man se sĂ„nt hĂ€r

 

Dom flesta presenterar sina bröd med hÄlen uppÄt. HÀr kan jag inte sÀga att jag vet varför, men tÀnker spontant att det ser godare ut. NÀr du bakar brödet sÄ Àr det den sidan som Àr uppÄt. Vore vÀl hysteriskt roligt att baka en fin fin sockerkaka

Men sen, vĂ€nda upp den pĂ„ glasfat fast lĂ„ta den ligga upp och ner. Haha
japp dĂ€r spĂ„rade jag lite och hade jag skrivit det i en mat och bakgrupp pĂ„ FB sĂ„ hade flera kommenterat att dĂ€r har du fel. Man smörar ju inte en sockerkaka!!

Och en sista grej, bara sÄ dÀr, för att. Om ni smörar en skorpa, vilken sida vÀljer ni?

Förmodligen MITTEN, hahaa…

NĂ€r man lĂ€ser vad andra skriver tĂ€nker jag vĂ€l mest att man inte lĂ€ser sĂ„ noga, man hakar upp sig pĂ„ smĂ„saker och man missar ord i texten. Som till exempel, jag ”tror”, jag ”gissar”, jag ”vet inte”, ”egen teori”. Jag lĂ€mnar brödĂ€mnet helt öppet för alla att göra som dom vill. Vi kommer förmodligen aldrig komma fram till vad som Ă€r rĂ€tt och riktigt, för du gör som du sjĂ€lv anser, blir rĂ€tt för just dig.

Jag hade en trevlig fikadejt pÄ VÀsterbottens Museum igÄr.

Efter prat och gott fika Äkte vi upp pÄ 2:an, och placerade oss i varsin stol och kollade in filmsnuttar frÄn gamla UmeÄ fram till mitten av 70 talet. Filmen snurrar pÄ hela tiden och jag mÄste sÀga att det var roligt att se.

Tappade hakan lite dÄ dom visade lite frÄn Barnens Dag 1968.

 

Guess what, det var dÄ, 1968 som mina förÀldrar var dÀr med jag och Sivert. Bildbevis finns, det var bild som pappa knÀppte, dÄ vi Ät sockervadd.

Bara tanken att se filmsnutten och veta, att nÄnstans dÀr i vimlet kanske dom stod just dÄ. Fantastiskt kul!

Man fick Àven se frÄn asfalteringen av Kyrkbron samt invigningen. 

VĂ„r gamle vĂ€n Nisse Redin, körde asfalt pĂ„ den tiden och Åke hade nyss lĂ€rt kĂ€nna honom. Nisse körde bland annat asfalt till brobygget. HĂ€r Ă€r Ă„ret 1976 och Åke följde med Nisse pĂ„ en lastbils svĂ€ng till Sundsvall. Nisse i egen hög person

Och en annan bild som Nisse tog av Åke. 

SÄ tips Àr att Äka dit och kolla in den. Inte sÄ lÄng men ÀndÄ. Det finns ju annat man kan kolla pÄ ocksÄ.

Det var dĂ„, mina vĂ€nner och lĂ€sare, och idag Ă€r idag. TĂ€nk, jag ska ut och fika idag med, jisses vilken fika vecka det blev. Fast jag vĂ€ljer lunchmackor istĂ€llet för godsaker, det duger gott det med. Ha en fin fredag allihop, och hĂ€r avrundar jag med detta klipp. ApropĂ„ rĂ€tt eller fel sida, vad Ă€r upp och vad Ă€r ned, baksida och ovansida, lalalalaaallaa


Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Inte mera viktig Àn normalt Àr jag.

    I den moderna vÀrlden försöker de flesta som tÀnker pÄ sin hÀlsa tex dra ner pÄ fettet (o sockret), med det verkar du ocksÄ ha missat.
    Till sist sÄ verkar du inte ha fÄtt utbildning eller gÄtt pÄ kurser om tex matvanor och dess betydelse!
    Avslutningsvis sÄ Àr det en gammal lÀrdom -att breda mackor pÄ den sida dÀr groparnas Àr grundast (om man nu breder mackor) -som jag har fÄtt av dietister vid ett par tillfÀllen -via arbetet o utbildningar!
    Det hÀr har tom. kossorna fattat!
    Tredje och sista gĂ„ngen jag skriver nĂ„tt pĂ„ din blogg, första gĂ„ngen rĂ€ttade jag dig om vinnarna i en hockeymatch, dĂ€r du försökte rĂ€dda dig med nĂ„tt om ”hur oviktigt tv tittandet var för dig”….dĂ€rav skrev du fel vinnare, har man inte koll varför skriva överhuvudtaget.
    Ps. Ett ? Är en frĂ„ga!
    Adjö!

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Har tagit bort den övre delen av kommentaren som denna gĂ„ng skrivits av ”Inte mera viktig Ă€n normalt Ă€r jag.” Det Ă€r MIN blogg och jag har rĂ€tt att bĂ„de kasta saker i skrĂ€pposten eller papperskorgen. Det har jag hittills aldrig gjort, eftersom jag ytterst sĂ€llan blir pĂ„hoppad av sĂ„na som bara lĂ€gger ner tid pĂ„ att vara negativ och kritisk. LĂ€s inte mina inlĂ€gg om jag Ă€r sĂ„ dum som du skriver. NĂ„n typ av nöje tycks du Ă€ndĂ„ fĂ„ ut av det. SĂ„ mycket kan jag tala om för dig att jag VET vad det Ă€r att vara överviktig, men hellre det Ă€r skitviktig. Har vĂ€gt 140 kilo en gĂ„ng i tiden, och över halva jag Ă€r borta sĂ„ nĂ„t borde jag dĂ„ rimligtvis ha lĂ€rt mig. Att rida pĂ„ ord verkar du tycka Ă€r kul sĂ„ jag önskar dig all lycka till att fortsĂ€tta göra det i andras bloggar och pĂ„ andra plattformar, jag kommer inte att sakna dina kommentarer hĂ€r, ifall du trodde det. Sen kan det ju dock vara sĂ„ att du inte begriper sarkams eller ironi, och det Ă€r ju i sĂ„ fall trĂ„kigt. Ha ett gott liv!!

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten