Skrattmusklerna fick jobba đŸ€ŁđŸ˜‚

Puben var öppen nere pĂ„ Nailheads igĂ„r kvĂ€ll. Vi Ă„t middag och tog nĂ„t drickbart innan vi begav oss dit. TheresĂ© öl ville sĂ€ga nĂ„t


Blev sedan lite mer öl, fick lite gott av Ina 😜

Vi hamnade med Mats Boström och precis som vanligt
sĂ„ skrattade vi oss genom kvĂ€llen. Skrattmusklerna fick arbeta pĂ„ riktigt. Vi har ju en historia ihop. HĂ€ngde jĂ€tte mycket under skoltiden, och han Ă€r nog den enda idag, som vi umgĂ„s med, Ă€ven om det Ă€r sporadiskt.

Vi kom in pÄ Àmnet barn och ungdomar. Vi har ju barnbarn, bÀgge tvÄ. Han var fundersam pÄ om dom som vÀxte upp dÄ, i absoluta början av 80 talet, hade samma beteende som ungdomar som vÀxer upp idag. Mja, vi började nog i rÀtt tidig Älder att protestera och försöka gÄ vÄra egna vÀgar. Vuxna mÀnniskor var inte mycket att hÀnga i julgranen.

Men oavsett vad vi gjorde pĂ„ den tiden, sĂ„ kĂ€ndes det inte lika kallt. Man tog hand om varandra. Det satt sĂ€llan fast. Idag Ă€r det mer att det ska levereras, saker ska hĂ€nda, nĂ„n hĂ€nger inte med
”skit i den” jag vĂ€ljer en annan. Allt ska gĂ„ sĂ„ fort och barn fĂ„r inte vara barn pĂ„ riktigt.

Det Àr sÄ sÀllan du ser nÄn ute pÄ det sÀttet vi gjorde. Vi klÀttrade i trÀd

Hoppade runt pÄ stenar, spelade kula, vi behövde ingen som gav oss direktiv eller som skulle hitta pÄ vad vi skulle göra, vi gjorde saker ÀndÄ

. NĂ€r man sedan kom upp i tonĂ„ren och det blev moppehĂ€ng, prova pĂ„ och hitta sin plats i livet, sĂ„ fortsatte vi Ă€ndĂ„ bry oss. Visst, nog hamnade man i situationer som gjorde att man valde hur och med vem man gick vidare. Men Ă€ndÄ vi satt inte och stirrade in i mobiler dĂ€r man kan se sĂ„ mycket skit, sĂ„ bara hĂ€lften Ă€r halsbrytande.

Inte konstigt att det blivit kallare kanske, man blir avtrubbad, man struntar i om andra far illa. Konsekvens tÀnket Àr uppenbarligen inte för alla. Vi tÀnkte inte alla gÄnger heller, pÄ vad som skulle ha varit det bÀsta. Fast vi fick ÀndÄ den dÀr tiden att komma pÄ sjÀlv, hur man ville ha det. Idag Àr det svÄrt att se ett mellanlÀge.

Man curlar, Ă€r rĂ€dd att det ska hĂ€nda dĂ„liga saker, man pushar inte utan hĂ„ller hellre tillbaka. Vilket i slutĂ€ndan leder till barn/ungdomar som strĂ„lar av stort sjĂ€lvförtroende men det Ă€r bara en fasad. Dom saknar sjĂ€lvkĂ€nslan. Eller sĂ„ har du ingen dĂ€r som stöttar, och dom fĂ„r fostra sig sjĂ€lv, vilket absolut inte Ă€r bĂ€ttre. Sen har vi en till faktor i det hela. OM vi inte haft den uppvĂ€xt vi hade, vart hade ”vi” dĂ„ varit idag đŸ€”

NÄ, det lÄter ju som ett allvarsamt samtal, men vet ni vad, med Mats vid bordet, sÄ beror tÄrar i ögonen INTE pÄ nÄgot sorgligt utan dom kommer pÄ grund av allt skratt. Vi skrattar inte Ät problemen som Àr, utan mÄnga gÄnger kan man kanske inte göra sÄ mycket annat Àn att just skratta Ät bedrövelserna som bara tycks byta av varandra.

Ja jag hade i alla fall en jĂ€tte rolig kvĂ€ll, med mycket prat, lite sommarplaner, och lite
Rom i Jittes hörna

Kom Ă€ndĂ„ hem i lagom tid. Åke hade redan hunnit hem och lagt sig. Jag och TheresĂ© satt uppe ett tag, tog en hĂ„rdbrödmacka och jag tog lite kaffe. Fick en bild pĂ„ messenger av en Åke i Sundsvall, och den platsade verkligen in under detta, tycker jag. DĂ„ VS nu

Lite sÄ Àr det vÀl ocksÄ. För Àven om saker trasslade till sig, sÄ kunde vi ÀndÄ lösa problemen

MÄnga idag, vill inte ens ta reda pÄ hur man gör, utan lÀmpar över det pÄ andra att bÄde tÀnka Ät dom och slutföra. Obra! Vi fÄr kanske börja peppa mer och inte ge vika, lÄt dom lösa saker sjÀlv.

Vi fÄr vÀl vara vuxna och rÀkna ut om vi tror att dom faktiskt kan, och sedan slÀppa taget.

 

 

Inget roligt vÀder idag. Winstone fick till och med gÄ med regnklÀder i morse. NÄ, detta blötvÀder gör vÀl att snön sjunker undan en bit. SÄ lite positivt ÀndÄ. Ha en fin söndag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten