Vindkraftspaus

Miljöproblemen med vindkraft är alltför dåligt utredda. Olyckor med nedfallna vindkraftverk och skador på fågellivet är kända sedan tidigare. Nu kommer rapporter om att vindkraftverk sprider stora mängder plast i naturen. Rotorbladen måste bytas ut vart 10:e år. När man vägde bladen på ett vindkraftverk efter 10 år hade vikten minskat med 2 ton.. Det betyder att ett ökande antal kraftverk släpper ut enorma mängder plast i naturen. Det är dags att utreda miljökonsekvenserna i grunden. Plast i naturen är ju att av våra största miljöproblem. Plast bryts ned till mikroplaster som anrikas i näringskedjorna. Konsekvenserna är dåligt utredda. Vi behöver en vindkraftspaus.

3 kommentarer

  1. Jörgen K

    Enligt Annika Strandhälls svar på skriftlig fråga 2021/22:550 konstateras att staten bara kan konstatera att det är och blir stora och omfattande plastavfall.

    Man prövar kemisk lösande av plasterna men tyvärr skapar de idag ännu större miljöbelastningar.

    Vattenfall påstår att de förbjuder deponi i Sverige av vindkraftsblad men motsätter sig inte att de deponeras utanför Sveriges gräns.

    Idag så deponeras i praktiken alla blad och restprodukter i tillverkningen, Inget är återvinningsbart.

    Ser man problemet med bristen på återvinning kan man bara konstatera att tekniken inte är färdigutvecklad.

  2. brorson

    Detta inlägg är ett av de bästa som du någonsin har skrivit. Hoppas att många låser. Varför har vi inte fått veta detta genom statskontrollerade public service. vars MP-propaganda vi alla tvingas betala till? Kan det bero på att MP haft posten som kulturminister, som ansvarar även för media, fram till november förra året? Och att 70 % av SVT-journalisterna sympatiserar med MP och V. En sak som också har förtigits av media är vindkraftens klimatpåverkan. som :ökar regnet bakom vindkraftverken (i vindriktningen) med följd att mindre regn faller längre bort. Jag har sett bilder på havsbaserad vindkraft, där detta är särskilt tydligt. MP använder skrämselpropaganda, att klimathotet är så akut, så att det inte ens finns tid till miljökonsekvensutredningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.