Eldningsförbud

Det svenska förslaget om förbud att elda löv på sina tomter är ytterligare ett exempel på den ökande aktivismen hos våra tjänstemän och kvinnor. I EU har man inte beslutat om eldningsförbud, man vill öka återvinningen. Men svenska myndigheter och politiker har bestämt att utöka beslutet till ett förbud.

Tilltron till demokratin urholkas när demokratiskt fattade beslut inte gäller utan det är tjänstepersoners tolkningar och vilja som präglar slutprodukterna i bestämmelserna. Detta är helt oacceptabelt. Vi politiker måste återta makten och se till att myndigheter följer politiska beslut och inte driver sina egna agendor!

7 kommentarer

 1. Jörgen K

  Nu spelar storstadsbornas vilsna iver ingen roll, behöver jag elda så eldar jag. Smartare är det om jag eldar med grannen så hjälps vi åt. Det är som med många av de pekpinnar som politiker och myndigheter håller på med, ärligt så skiter jag i mycket av dessa virrvarr av påhitt till mångas förtret. För än tror jag ingen är född som klarar dagen utan att bryta mot ett par pålagor och några till.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Länsstyrelsen på Gotland börjar nu polisanmäla folk för att de eldat. Dags för kommunerna att agera och bestämma hur det ska vara.

 2. Drutten

  Har man eldat på tomten i alla år löv kvistar m m så nog fasen lär en fortsätta med det. Vi har alldeles för många politiker som sitter med tummen i röven och gör noll därav dötiden som många använder till att sitta och fundera ut jävelskap åt folket.

 3. kenth

  Löv kan man köra över med gräsklipparen och det mår gräsmattan bra av….har du rn kamin eller en grillplats…då kallas grenar för ved och får eldas lagligt.

 4. Jörgen K

  Efter närmare granskning så är denna fråga egentligen en ickefråga. EU har förvisso önskat se en ökad kompostering i mer centraliserad form men har inte krävt något eldningsförbud.

  Det är naturvårdsverket i Sverige som gått ett steg längre, varför kan man verkligen fråga sig.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Svenska myndigheter går alltid längre i sina restriktioner och förbud än vad som syftades ursprungligen i EU. Dags att städa upp i ledningarna för de statliga verken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.