Längtan till Bryssel

Det är attraktivt att arbeta i EU i Bryssel. Höga arvoden gör att man lever ett gott liv. Förbrukade politiker är till och med beredda på att starta nya partier för att komma dit.

7 kommentarer

 1. sven

  Jo det är nog inte många politiker idag som känner kallet, tror lönekuvertet och känsla av makt går före.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Dåligt att gå ur. men EU måste ägna sig åt de stora viktiga sakerna och inte jävlas med vanligt folk.

 2. brorson

  Finns en risk att Skytteligan lockar en del ultraliberala förstagångsväljare, sin vill ha fritt knark, frihet att göra vad man vill, även om man förstör sitt liv. Alla missbrukare kan ju inte sitta i EU-parlamentet. Skyttedal lyckades med det, så länge ingen visste. Hur utbrett är missbruket bland ledamöterna? Förlorat alla förankring i verkligheten, när hon trodde att kunde fortsätta representera ett parti., som har rötter i frikyrko- och nykterhetsrörelserna efter att både ha propagerat för legalisering och avslöjat sitt eget missbruk. Det normala i den rörelsen är ju att f.d. missbrukare vittnar om att de blivit ”härligt frälsta” från missbruket. Ebba försökte rädda henne i det längsta, men till slut blev Måve Ebbas egen räddning, sedan hon alltför länge hade satsat på fel häst. Partifolket hade ju också frågetecken om Skyttedals moral i övrigt, sedan det framkommit att hon hade somnat tillsammans med två män efter en fyllefest och en tredje man – enligt Skyttedals egen uppgift – försökt tränga sig emellan i samma säng. Detta hade inte gått för sig ens i V, möjligen i MP, men även det tveksamt.

  Försöker Jan Emanuel bli en svensk Trump? Jag syftar då på att bidragen frön de multimijardärerna brukar avgöra amerikanska presidentval, men Trump lyckades kompensera underskottet (jämfört med Clinton) från givarna med en stor egen förmögenhet. Ska Jan Emanuel lyckas med hjälp av egna pengar och Skyttedal som dragplåster? Han har i varje fall höga tankar om sig själv som politiskt geni. Avfärden med helikopter efter intervjun med Henrik Jönsson liknar amerikanska presidenters sorti.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Tragiskt om de kommer in. De har ju inget program och ingen att samarbeta med?. Men de höga arvodena och lyxlivet lockar väl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.