Grattis Ulla-Maj och Håkan!!

Ulla-Maj sitter säker i finska riksdagen

Nu är finska riksdagsvalet färdigräknat. Centerpartiet fortsätter försvara sin unika ställning i Finland. Det känns inspirerande. Riktigt roligt är det också att två Umeå-vänner Ulla-Maj Wideros och Håkan Nordman återfinns i nya riksdagen. För Håkans del är det en återkomst.

Finland vet betydligt mer om svensk politik än vad vi i Sverige brukar känna till om den finska politiken. Jag har just skickat ett grattis till Ulla-Maj och Håkan.

Jag hoppas förstås ett den kommande regeringen i Finland behåller det starka intresset för Wasa-Umeå. Nu äntligen finns det chans att den nya svenska regeringen ställer upp. Under Perssons tid har ointresset varit totalt för samarbetet över Finland. Som ett kvitto på detta har ju också Lennart Holmlund just bloggat om att Maud och Ulla-Maj kanske kan fixa det som Lennart s-kollegor i Sverige snarast motarbetat.

Umeå har många anledningar att gralutera Ulla-Maj och Håkan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.