Ön och ekologiskt boende

Ordet ekologi kommer från två grekiska ord; oikos "hus" och logos "lära". Vad ekologi som vetenskap handlar om brukar beskrivas som studiet av relationerna mellan olika levande organismer och mellan dessa och den fysiska omvärld de lever i.
Beskrivningen kommer från SLU.

Nu är det dags för nästa steg för planeringen av Ön. Jag upplever att inriktningsbeslutet som är på gång alltmer handlar om broar, hushöjder och sovstadens behov. Allt mindre handlar om stadsdelen, ekologiskt byggande och boende.

Umeå har chasen att låta byggandet bli en del av stans särprägel med stark tonvikt på värderingar och kultur. Användandet av naturmaterial framförallt trä har framtiden för sig.

Låt Ön få en ekologisk grundton. Ta chansen – ta den tid som behövs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.