Midsommar, EU och vägpaket

Midsommarhelgen var häftig. I norra Sverige fick vi uppleva riktigt häftigt sommarväder. Yngsta grabben, som bor och jobbar i Göteborg, fick uppleva säsongens häftigaste regnoväder. Förresten jobbade han i köpcentrat til kl 16 på midsommarafton! Midsommar bore vara lika helig som julafton. För två år sedan var jag och min fru i Norge under midsommar. Norrmännen firade definitivt inte!

I Bryssel fanns regeringecheferna och jobbade med att förhandla EN:s nya fördrag.De verkade glömma blommorna under kuddarna och inte blev det heller något drömresultat. Begriper inte alla andra att midsommarhelgen är helig!

Naturen är oerhört viktig för oss i Sverige. Därför är sommarexplosionen en känslosam upplevelse. Ljus och färgrik, full med liv. Runt stugan i Ratan fanns flera talgoxpar som lockade ut nyfjädrade ungar ur boet. Samtidigt fanns en ekorre som såg chansen att samla färsk fågel till sina egna ungar.

I lokaltidningarna har det varit tätt med rubriker om Umeås havererade vägpaket. Jag och Centerpartiet tog i april initiativ till att Åsa Torstensson och hennes medarbetare ägnade en hela dag till att lyssna till Umeå lokala infrastruktur behov. Sedan dess har partnerlösningar (kallas OPS) varit heta föreuropavägslösningar längs Kolbäcksleden och genom I20:s gamla övningsfält. Det är kombinationen med den nya godsbangården som gör norra länken så het.

Jag har förut varnat för att köra fram länken förbi Backens kyrka och Röbäcksslätten. Den kommer att reta oerhört många umebor och har dålig vägekonomi.
Jag tycker att det enda kloka är att satsa på en västlig länk väster om Prsätsjön som passerar umeälven där den är som smalast. Fortsättningen kan passera i skogen bakom Röbäck. Det piggaste vore om bron byggdes med ett sticksår med järnväg från Volvos hyttfabrik till järnvägen ovanför entré väst där K-Rauta ligger. Kortaste vägen, billigaste investeringen, bästa nyttan, minsta miljöintrånget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.