Ådalsbanan, rehabilitering, arbetskraftinvandring och snön

ÅDALSBANAN
Jag ser att Ådalsbanan diskuteras. Vid inlandskonferensen i Vilhelmina förra fredan tog infrastrukturminister Åsa Torstensson upp frågan och beklagade/bekräftade det stora svarta hålet som funnits länge för att finansiera det viktiga länken i Ådalen för att få en bra Botniabana hela vägen. Hon bekräftade även att departementet arbetar aktivt för en lösning den hälsningen fick alla som engagerar sig i dessa frågor. Tyvärr finns alltför många och stora svarta hål inom området vägar, jänrvägar och annan infrastruktur.

REHABILITERING
Bättre företagshälsovård och verklig rehabilitering är områden som jag personligen stött på i flera år. Det har varit obegripligt att se allt detta krympa under de senaste åren samtidigt som sjuktalen ständigt slagit i taket. I fredags träffade jag Centerpartiets man i statsrådsberedningen Anders Jonsson och fick riktigt lovande rapporter om allt som kommer att hända. Hoppas bara att insatserna når fram genom de krångliga vägarna i de statliga verken. Det blir miljardsatsningar. Företagshälsan behöver verkligen få luft under vingarna.

ARBETSKRAFTINVANDRING
Mötte migrationsmionister Tobias Billström. Han visar sig vara en varm och mycket engagerad person. Efter årsskiftet kommer förslag till nya grepp inom invandrar- och integrationspolitiken som verkar riktigt lovande. Jag berättade för honom om den starka utveckling i nästan alla inlandskommuner från Jämtland och norrut. Många har över 10% tillväxt, halverad arbetslöshet och en hotande arbetskraftbrist runt hörnet. Nog finns det plats för ny arbetskraft. Här har exempelvis Åsele (minns ni Sincari-engagemanget?) och Fredrika (Thailandsinspirerade) gått före och visat ett engagemang som är lovande. Jag är övertygad om att de flesta i Sverige är positiva till nya människor i vårt land – nu liksom under de senaste århundrandena.

SNÖN
Äntligen. Hoppas att vi slipper slasket!!

En kommentar

  1. väljare

    Om nu företagshälsovården är viktig. Varför tog din regering bort arbetsgivarnas rehabiliteringsansvar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.