BLOGG: Sven-Olov Edvinssons: Besvikelse för sjukvården, utbildning och forskning

Tyvärr! Det verkar som det splittrade Norrland fortsätter. Utvecklingen verkar gå mot att vi startar med två regioner i Norra Sverige. En fortstatt splittring. Just nu växer Norrlands inland så det knakar och det finns en stor chans att ta språnget till en starkare ställning i Europa och världen.

Jag är i varadgen aktiv inom sjukvård, med regionpatienter, läkarutbildning, forskning. Här är en större region i norr en självklarhet. Jag är i vardagen aktiv inom kulturen och ser nyttan av att opera. musik, dans, teater m.m. samarbetar i norra Sverige.

Jag är aktiv i politiken och ser hur kommunikationer på landsväg, på järnväg, i fibernäten, via mobilnäten behöver samordnas därför att människor rör sig fritt i alla rikningar.

Jag upplever på hemmaplan att frågor kring landsbygden och inlandsfrågorna behöver en mycket starkare röst både i Sverige och utanför våra gränser. Alldeles nyss har regering och riksdag plussat på stödet riktigt ordentligt till enskilda vägar inte minst i norr. Här behövs samling inte splittring.

Många säger att frågan om hur den norra regionen kommer att se ut inte engagerar folk på gatan. Jag har många exempel på raka motsatsen. Människor från alla möjliga håll pratar, ringer och mailar och undrar varför norrlänningarna alltid ska bli sist.

Jag är övertygad att väljarna kommer att ställa de som bromsar till svars. Domen kan bli hård. Universitetssjukhus, forskning, högre utbildningar, kommunikationer, miljön, kulturen och glesbygden behöver få mer muskler. Inte bli svagare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.