Etanol som drivmedel angrips. Men vilka ligger bakom?

Härom dagen skrev Aftonbladet: "Dödar fattiga barn!
Förnyelsebara bränslen ifrågasätts’. Det påstås i olika rapporter att Etanol dödar fattiga barn. Från att ha varit ett plusdrivmedel beskrivs etanol både i lokala media och internationellt med mest i negativa ord.

Vem vet vilka som ligger bakom som rapporterna? För mig börjar det bli allt tydligare att ’kampanjerna’ mer gagnar oljeindustrin än de ’fattiga barnen."

Det är inte etanol som driver upp matpriserna, svensk etanol använder en bråkdel av vetet. Det är nya matvanor i Kina och svår torka under senare år som spelat roll.

Svensk etanol är bra för klimatet. En svensk bilist som väljer miljöbil skall aldrig kunna tvivla på sin mijöinsats. En Umebo som kör sin miljöbil i Centrum och parkerar i ett parkeringshus är ALLTID bättre mot miljön än grannbilen som går på bensin.

Etanol är inte enda lösningen och inte ens den hållbara lösningen när det gäller drivmedel för bilar. Men det är det första riktiga utmanaren mot den maktfullkomliga petroleumindustrin. Maktekonomiskt står etanol och andra biodrivmedel exempelvis biogas för en helt annan politisk och ekonomisk maktstruktur. Exempelvis Putin i Ryssland återfår nu makten via oljan

En kommentar

 1. Ove

  Hur kan du som sann Centerpartisit sitta och försvara bensinskattehöjningar som drabbar människor i Västerbottens inland och fjälltrakter hårt.
  Förrut hette det att hela Sverige ska leva, men med den politik som centern är med och bedriver idag, så kommer inte landsbygden att klara sig.
  Vart ska vi tanka som inte har någon etanol pump? Löns ju inte att köpa en sådan bil när man har minst 13 mil till närmaste tankställe.
  Tänk på det.
  Tänk att centern som tidigare var ett rättviseparti har övergott till att var de högavlönadess främsta språkrör.
  Inte blev det bättre för oss i Västerbotten när Maud kom till makten, hon verkar främst vilja tillhöra Stureplanscentern. Och inte bryr dom sig om Norrlands inland.
  Saknar nån politiker från länet som törs ställa sig upp och ifrågasätta EU. Svara mig. Hur ska människor ha råd att bo kvar i inlandet? Med dyrare frakter och drivmedel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.