Almedalen roar och förbryllar

Ett mellanvalsår som detta borde inte Almedalen dra uppmärksamhet. Men både politiken och olika arrangörer satsar som aldrig. Dessutom – många kontakter och händelser sker utanför programmet. Off record!

Det är mestadels mediapersoner som kommenterar fenomenet Almedalen. Bra eller dåligt, svart eller vitt. En Åsele marknad för politk och organisationer. Liksom i Åsele – några dagar, liten plats och mycke folk. Och sommar förstås. Då skapas det förutsättningar för oväntade möten. Vem kan egentligen förklara Almedalen – en del kommentarer handlar mest just om fenomenet Almedalen. Like lite kan någon förklara fenomenet Åsele marknad.
Norrlands största folkfest!

Alla som inte finns i Visby är helt beroende av den digitala rapporteringen i tidningar, radio och TV. Ganska många är avundsjuka och trängtande: Skulle vilja vara med och uppleva allt som inte rapporteras om. Andra kopplar bort nyhetsöronen mitt i sommaren. Utan tvekan har Almedalsveckorna under årens lopp fått genomslag i opinonsbildningen. Det skrivs och pratas mycke. Samtidigt verkar det inte finnas någon annan plats i Sverige som det händer något politiskt intressant på under Almedalsveckan.

Sossarna verkar hursomhelst ha lärt sig. I år är det stor uppställning. Till skillnad från Göran Perssons tid och i viss mån Ingvar Carlsson. Men nu har vi ju fått två socialdemokratiska partiledare – Mona Sahlin och Sören Wibe!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.