Rotavdraget ett genidrag!

Så kom då det första(!) krispaketet. Fler lär det bli och det är klokt. Det är klokt att följa utvecklingen och pö om pö reagera och agera. Redan höstens budget har visat sig vara ett utmärkt krispaket. Riksbanken kraftiga räntesänkning blev det andra paketet. Dagen 8,3 miljarder följde upp som paket nr 3. Inom kort riktas insatser till bilindustrin. Kommuner och landsting står förmodligen på tur under 2009 och i budget inför 2010.

En hel del hänger på bankmarknadens tillfrisknande vilket verkar vara en global fråga. De stora förlustbubblorna från den amerikanska bostadsmarknaden flyter runt i det fria, internationella finanssystemet och innan bubblorna är infångade verkar inte banksystemet kunna sova lungt.

Det riktiga genidraget i dagens krispaket är att rotavdraget kopplas till samma skattekonstruktion som systemet med hushållsnära tjänster. Det stimulerar fler insatser i hemmen runt om i Sverige. Det motverkar svartarbetet dvs skattefusket. Värdet i bostäderna hålls uppe. Småföretagen har lättast att dra nytta av systemet med både hushållsnära tjänster och ROT-avdrag. En riktig fem-etta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.