Har Umeå tillräckligt öppen debatt för att Ön ska bli bra?

Dagens fullmäktigebeslut om Ön innebär att Ön äntligen får en plan. Centerpartiet har föreslagit en mellanlinje som ger Ön en lämpligare belastning med tanke på trafik och en socialt trygg boendeområden. Med tanke på kulturhuvudstad 2014 kan Ön bli ett framskjutet projekt med exempel på livsmiljöer och gestaltningslösningar som fyller begreppet culturrized city.

För att kunna gå vidare behövs en dialog med högt i tak för att kunna plocka fram framtidslösningar när det gäller lösningar för boendet, företagandet, butiker, energi och gröna ytor. Vi använde arkitekt Torbjörn Einarsson vid ett öppet möte förra vintern för att diskutera Ön-frågan. Torbjörn hade jobbat med underlaget till Ön-planerna. Den gången blev referatet i VK avfärdat som ’skåpmat’ av ledamöter i kommunens närings- och planeringsutskott. Så får det INTE bli om Ön ska bli det experiment som Ön har förutsättningar att utvecklas till. Ska Umeå göra intryck kulturåret 2014 är öppenhet ett av de viktigaste ledorden.

God Jul

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.